изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:50 EET
ФУТБОЛ -НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ    
СпортФУТБОЛ - НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ


ЧИСТКАТА НА "ГЕРЕНА" ЗАПОЧНА

Четирима от най-високоплатените чужденци в Левски са обявени за продан, информира Sportal.bg. Това са Дъстли Мюлдер, Кристовао Рамос, Рамон Лопес и Жоао Силва. Решението е взето след среща между Тодор Батков, Наско Сираков и треньора Славиша Йоканович. Мениджърите на четиримата вече им търсят нови отбори.

Още след въпросната сбирка собственикът на Левски нападна остро играчите на тима и обяви, че ще има освободени. В последните седмици Мюлдер и Рамос бяха вадени от титулярния състав, а Силва изобщо не бе в групата при нулевото равенство с Берое. Лятното попълнение Рамон Лопес пък се оказа пълно разочарование и на "Герена" ясно показаха, че нямат намерение да разчитат на него.

В момента всеки един от футболистите има железен договор със "сините". Холандският бранител преподписа в началото на 2013 г., а Рамос стори това през юни. Жоао Силва пък бе привлечен от Евертън през лятото на 2012 г.

ПЪРВА ПОБЕДА ЗА ЛОКО (СФ)

Отборът на Локомотив (София) записа първи успех в шампионата, след като надигра с 2:1 Черноморец в последен мач от 4-ия кръг на "А" група. Халфът на "акулите" Лъчезар Балтанов отбеляза от дузпа в 18-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Румен Трифонов. В 43-ата минута Маркиньос изравни от пряк свободен удар. В 93-ата минута бразилецът донесе трите точки за тима си след попадение с глава.

По този начин Стефан Генов започна успешно кариерата си като старши треньор на тима. Локомотив вече има 4 точки и е на 10-о място. Бургазлии са една позиция по-назад и имат точка по-малко.


* "А" ФУТБОЛНА ГРУПА

 

ВРЕМЕННОКЛАСИРАНЕ

 1. Литекс         4          3          1          0          11:2      10

 2. Любимец     4          3          0          1          5:3       9

 3. Лудогорец   4          3          0          1          7:1       9

 4. Ботев (Пд)   4          2          1          1          10:4      7

 5. Локо (Пд)    4          2          1          1          5:3       7

 6. Нефтохимик 4          2          1          1          6:7       7

 7. Берое (СЗ)  4          1          2          1          4:4       5

 8. Черно море 4          1          2          1          1:1       5

 9. Левски        4          1          1          2          4:4       4

10. Локо (Сф)   4          1          1          2          5:7       4

11. Черноморец           4          1          0          3          4:6       3

12. ЦСКА         4          0          3          1          1:4       3

13. Славия       4          0          2          2          1:6       2

14. Пирин (ГД)  4          0          1          3          4:16      1

 

ПРОГРАМА ЗА V КРЪГ

 

16 август 2013, петък, 18:00 ч.

Славия (София) - Локомотив (София) - пряко по News 7

17 август 2013, събота, 18:00 ч.

Любимец 2007 (Любимец) - Пирин (Гоце Делчев)  

17 август 2013, събота, 19:00 ч.

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец (Разград) - пряко по TV7

17 август 2013, събота, 21:00 ч.

ЦСКА (София) - Нефтохимик (Бургас) - пряко по News 7

18 август 2013, неделя, 19:00 ч.

Черноморец (Бургас) - Ботев (Пловдив) - пряко по News 7

18 август 2013, неделя, 21:00 ч.

Литекс (Ловеч) - Левски (София) - пряко по TV7

19 август 2013, понеделник, 21:00 ч.

Берое (Ст. Загора) - Черно море (Варна) - пряко по News 7


БАРСА ПРАЩА НОВА ОФЕРТА ЗА ДАВИД ЛУИШ

 

Ръководството на Барселона не се отказва от опитите да привлече в състава си защитника на Челси Давид Луиш. Каталунците са готови да извадят 35 милиона евро на масата, за да убедят "сините" да се разделят с този играч.

Новият наставник на Барса Херардо Мартино настоява в състава да бъде привлечен нов централен бранител и Луиш е сред първите имена в неговия списък. За момента обаче испанският шампион така и не може да убеди лондончани да се разделят с този футболист.

ЕТО'О: ИСКАМ ПАК ДА ИГРАЯ ЗА МОУРИНЬО

Самуел Ето'о изрази желание да заиграе в Челси, след като руският футболен клуб Анжи (Махачкала),

 

ДАНИ АЛВЕШ: БАРСА ЩЕ СЕ РЕВАНШИРА ЗА УНИЖЕНИЕТО ОТ БАЙЕРН

 

Защитникът на Барселона Даниел Алвеш е уверен, че отборът ще се реваншира пред своите привърженици след унизителните загуби от Байерн (Мюнхен) на полуфинала в Шампионската лига. Каталунците бяха отстранени с общ резултат 7:0, но според бразилеца това е било просто неприятен инцидент, който няма да се повтори. "Нямаме извинение за това, което се случи, и наистина искаме да покажем, че това бе просто неприятен инцидент. За никого не е нормално да загуби със 7:0 на полуфинал, а още по-малко за отбор от нашето ниво. Заслужено бяхме победени, но хубавото във футбола е, че винаги имаш шанс за реванш", заяви Алвеш.

Бразилецът също така подкрепи решението на бившия наставник Тито Виланова да се оттегли от футбола след здравословните проблеми, които го измъчват. "Той бе страхотен асистент и след това треньор в последните пет години. Още като помощник той имаше важна роля и спомогна много за нашите успехи. Но мисля, че сега той взе правилното решение - животът винаги е по-важен от кариерата. Сега новият треньор Марино има някои свои виждания за футбола, но мога да ви кажа, че те са доста добри. Започваме да прилагаме нови стратегии и ставаме по-силни като отбор", допълни защитникът.

ТОНЕВ: СВИКНАХ В АСТЪН ВИЛА

 Новото попълнение на Астън Вила Александър Тонев заяви, че е свикнал с всичко в клуба си. Крилото замина с националния тим за Скопие, където днес "триколоьрите" се изправят срещу Македония в контролна среща. "Няма значение с кого играем. Всяка контрола е изключително важна за нас. Отиваме в Македония, за да си проверим нивото. Да разберем кой къде се намира преди четирите много важни мача, които ни предстоят до края на годината. До първия остават само 2-3 седмици”, сподели Тонев на летище "София". "Как съм се чувствал, ще Ви каже селекционерът Любослав Пенев след мача с македония. Нали затова е проверката, за да се види кой на какво ниво е. От доста време съм в Астън Вила – вече месец и половина. Така че свикнах с абсолютно всичко в новия ми клуб”, допълни бившият футболист на ЦСКА.

 


Сходни връзки

ФУТБОЛ -НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди