изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:20 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ


-          На 13 август, около 15:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от град Балчик, посока град Добрич на около един километър преди разклона за с. Полк. Свещарово. Установено е, че водача на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация, неспазвайки дистанция блъска движещия се пред него колесен трактор. Вследствие на ПТП с причинени значителни материални щети по лекият автомобил. Двамата водачи на МПС са изпробвани за алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Водача на лекия автомобил е отведен в ЦСМП Добрич с охлузни рани в областта на главата, като след обстоен преглед е освободен за домашно лечение. По случая е съставен АУАН.

-          На същата дата, около 09:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 500 метра след с. Стаевци, общ. Шабла посока с. Дуранкулак. Установено е, че товарен автомобил „Форд” с бургаска регистрация при маневра изпреварване на друг лек автомобил, навлиза в банкета, поднася се и излиза от пътя в дясно по посока на движението си, след което се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на ПТП е пострадал возещия се в лекия автомобил „Форд”, който е настанен в неврохирургия при МБАЛ Добрич с фрактура на торакален прешлен. Нанесени са и значителни материални щети по МПС. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Шабла.

-          На 13 август, в центъра на с. Пчеларово, общ. Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с полска регистрация, управляван от А.А. (39г.).  От извършената проверка е установено, че водача управлява МПС, без да притежава СУМПС, в едногодишен срок на административно наказание за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Генерал Тошево.

-          На 13 август, около 23:00 часа в град Генерал Тошево автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. При последвалата проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС. С полицейска мярка за срок от 2 часа в РУП Генерал Тошево е задържан Ф.Г. (41 г.) от град Добрич. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство.

-          На 13 август, около 20:45 часа в град Тервел автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от Я.И. (26 г.) от с. Безмер, общ. Тервел. В хода на проверката е установено, че водача не притежава СУМПС и поставените регистрационни табели на МПС принадлежат на друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Тервел.

 

 

Контролните органи са съставили 40 акта и 68 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

На територията на ОД на МВР Добрич, са регистрирани  4 пожара без материални щети и два пожара с нанесени материални загуби.

 

14.08.2013 г.                                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди