изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:22 EEST
Тъстът на Цветанов спечелил 700 000 лева от държавни фирми за последните две години    
Политика На пресконференция представителят на БСП Красимир Янков изнесе данни за участието на тъста на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в 2 фирми, които печелят поръчки от държавни фирми от ВиК сектора в Стара Загора и Хасково и спечелените от него от това пари.

Схемата е ставала чрез осигуряване на поръчки от държавни дружества в сектора за двете частни фирми. В същото време тези държавни дружества са регистрирали значителни загуби от по 7-8 милиона лева. Според Янков, за последните две години Васил Петров Георгиев, тъст на Цветанов е прибрал 700 000 лева по тази схема.

Според социалистите и в момента далаверата на ГЕРБ продължава. Даден бе пример с отказа на шефа на ВиК Варна да свика общо събрание, последвано от решение на държавата за неговото отстраняване.

Има сигнал за злоупотреби и нередности в дружеството, предоставен на министъра на регионалното развитие и прокуратурата, каза още социалистът. Съпругата на новоизбрания кмет Иван Портних – Велислава е съдружник в фирмата “Метан груп”, която е спечелила поръчка за доставки на ВиК Варна на стойност над 1 милион лева за последните пет години.

Тъстът на Портних – Красимир Маринов е представлявал общината в същото дружество при предишния кмет. Социалистите призоваха за бързи действия на прокуратурата, за да се попречи на замитането на следи.

Депутатът от БСП Антон Кутев заяви, че разкритията на колегата му Красимир Янков за злоупотреби във ВиК-Варна, се отнасят и за много други градове. Той обясни, че и в Силистра нарочно е било забавено свикването на управителния съвет на дружеството.

Всичко това, според него, се прави с цел да се забавят промените и да се запази възможността за натиск от страна на ГЕРБ в администрацията. Протакането е с очевидната цел дружествата да се източват.

Другата причина за бавенето, е, че по този начин служителите се използват, за да участват в протестите. Според Кутев, на рехавия антиправителствен протест в Силистра са участвали основно служители във ВиК. „Отгоре на всичкото пресираха хората да ходят на протести срещу промените. Докато тези хора управляват дружеството, тези два процеса – на пресиране на хората и на протести, ще продължат“, каза Кутев по адрес на ГЕРБ.

Красмир Янков допълни, че задълженията, които дружествата генерират, са в ущърб на собственика на мажоритарния дял, т.е. държавата.

„В момента правят опит с политическите протекции на фигури от ГЕРБ в администрацията – местна и централна, да продължат този процес“, каза Антон Кутев.

Двамата посочиха, че другите градове, засегнати от същите проблеми, са Хасково, Благоевград, Севлиево, Враца и др. /  http://www.blitz.bg/

Лидери на протеста - с добри бюджети

Духовна мизерия или проституция?
 


Сходни връзки

Тъстът на Цветанов спечелил 700 000 лева от държавни фирми за последните две години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.96 секунди