изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-28 @ 15:28 EET
263 EUR дължи добричлия на германската държава, заради кражба на бутилки водка    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, призна решение на Районен съд – Вислох, Федерална република Германия, с което на 36-годишния Христо Хр. от гр. Добрич, е наложена финансова санкция в размер на 263,50 EUR. Окръжен съд – Добрич, постанови той да заплати левовата й равностойност в размер на 515,36 лв. по курс на БНБ към датата на постановяването й.

            Районен съд – Вислох, е признал Христо Хр. за виновен в това, че на 09.12.2011 г. към 09,15 ч. като водач на тежкотоварен автомобил за фирма доставчик открадва от рампа за товарене в централния склад на фирмата във Вислох един кашон с 6 бутилки водка на стойност 69,52 EUR с цел да присвои за себе си стоката, без да заплати стойността й. С решението, постановено на 27.12.2011 г., на добричлията е наложена глоба в размер на 200 EUR. Германските власти претендират за още 63,50 EUR разходи по съдебното производство.

            С изпратеното до Окръжен съд – Добрич, Удостоверение по Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови санкции, германската служба „Правосъдие” иска да бъде признато и изпълнено решението на Районен съд – Вислох.

            Като взе предвид доказателствата, представени от германските компетентни власти, Окръжен съд – Добрич, призна финансовата санкция, с която на 36-годишния е наложена глоба за извършена кражба и разходите по съдебното производство. Решението му подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, в 7-дневен срок от съобщаването му.

            Окръжен съд – Добрич, разпореди след влизане в сила на решението, то да бъде изпратено на Националната агенция по приходите за изпълнение. Тя трябва да уведоми съда за предприетите от нея действия. След приключване на изпълнението е необходимо тя да съобщи на съда, за да бъдат уведомени компетентните власти в държавата, издала искането за признаване и изпълнение на финансовата санкция.

 

14.08.2013 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд      

 


Сходни връзки

263 EUR дължи добричлия на германската държава, заради кражба на бутилки водка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди