изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:59 EEST
Арестуваха лидера на "Сивите вълци" на българо-турската граница    
Ред и сигурност Левент Темиз, лидер на "Юлкю Оджакларъ", по-известна под името "Сивите вълци", е бил арестуван на границата с Турция от българската полиция. Темиз е заловен с фалшива лична карта, а по първоначална информация той е поискал политическо убежище в България, но такова му е било отказано. В момента страната ни води преговори с Турция за екстрадицията му, пише Агенция "Фокус".

Левент Темиз е един от обвиняемите по делото "Ергенекон", които бяха осъдени ефективно от турския съд. Мрежата „Ергенекон” е обвинена в заговор за военен преврат срещу правителството на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. Обвиняеми по делото са 275 души, 66 от които бяха арестувани от турските власти.

„Юлкю Оджакларъ” е националистическа организация на Партията на националистическото движение (ПНД), известна като "Сивите вълци". "Сивите вълци" са организацията, която стои зад атентата на папа Йоан Павел II, извършен от Али Агджа на 13 май 1981 година. Тогава папата е ранен, а Агджа лежи в затвора до 2010 година.

Атентатът е черна страница и за България, тъй като ръководителят на БГА "Балкан" Сергей Антонов е обвинен като координатор на покушението му и реално четири години прекарва в ареста, но е освободен заради липса на доказателства. По време на посещението си в България през 2002 година папа Йоан Павел II окончателно отрича да е имало "българска следа" в атентата срещу него.

Основна цел на "Сивите вълци" е изграждането на единна нация от Балканите, през Централна Азия до Китай. Тя трябва да включва всички тюркски народи, като интересното е че тук включват и българите. Център на това обединение трябва да е една силна, независима и самоуверена Турция, около която да се обединят останалите тюркски народи. "Сивите вълци" не правят и разлика между етнонимите "тюрки" и "турци".  http://world.actualno.com


 


Сходни връзки

Арестуваха лидера на "Сивите вълци" на българо-турската граница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди