изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:54 EET
Шамар за националите преди битката в Италия, Македония ни посече с 2 гола в края    
СпортНационалният ни отбор загуби с 0:2 гостуването на Македония за контролната среща, която беше генерална репетиция преди важните световни квалификации с Италия (на 6 септември в Палермо) и гостуването на Малта (10 септември).

И двете попадения на мача в Скопие паднаха в заключителните минути. В 83-ата Агим Ибраими реализира от дузпа, отсъдена за нарушение на резервата Йордан Христов. Само 3 минути след това Александър Трайковски удвои за македонците, след като се озова сам срещу Николай Михайлов и без проблем оформи крайното 2:0.

Така България допусна втора загуба от Македония от общо 6 мача. Предишното поражение на "трикольорите" бе 1998 година - отново в контрола в Скопие.

За селекционера Любослав Пенев пък това е трета загуба начело на националния тим. Предишните бяха пак в проверки - 0:2 от Турция и 0:1 от Украйна през миналата година. Именно поражението от украинците на 14 ноември в София беше последната загуба на "трикольорите".
В гостуването на Македония Пенев подреди нашите в схема 4-1-4-1, като заложи на младата надежда на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев, който започна титуляр и записа първи минути с екипа на "А" тима на България. Дебют за България в Скопие направиха още съотборникът му при "канарчетата" Мариян Огнянов, както и нападателят на Берое Венцислав Христов, които се появиха на терена през второто полувреме.

В днешната среща сред резервите изненадващо остана титулярният вратар Николай Михайлов, като вместо него пред полупразните трибуни на стадион "Филип II" започна намиращият се в отлична форма стражът на Лудогорец Владислав Стоянов. На пейката беше и Георги Миланов, който е наказан за гостуването на Италия. Преминалият в ЦСКА (Москва) талант на почивката замени Станислав Манолев и доигра срещата в Скопие. Михайлов също влезе в началото на втората част, но допусна два гола, за които обаче нямаше вина.

В защита Пенев направи промяна заради лекия здравословен проблем на Веселин Минев. Мястото му на левия бек зае Петър Занев, а на десния беше Йордан Минев. Двойката централни бранители бе Иван Иванов и Николай Бодуров.

Пред защитата игра опорният халф и капитан на Лудогорец Светослав Дяков, а по крилата - Неделев и Манолев. В центъра беше Владимир Гаджев, а на върха на атаката започна Александър Тонев, подпомаган още от Ивелин Попов.

Именно преминалият това лято в Астън Вила талант пропусна най-изгодното положение за нашите в целия мач. В 29-ата минута Тонев беше изведен перфектно от Ивелин Попов, остана сам срещу вратаря на Македония Томе Пачовски, стреля силно с левия крак от малък ъгъл, но стражът със сетни усилия изби в корнер.

Мачът не впечатли с кой знае какви футболни достойнства, като избраниците на Пенев много-много не загатнаха, че заслужават да победят. Топката трудно стигаше до нападателите ни, като основна заслуга за това имаха македонските бранители, които бяха безгрешни.
mak_bg.jpg
Домакините можеха да открият още в 3-ата минута, когато Владислав Стоянов отрази коварен изстрел на Адис Якович. Нашите организираха първата си добра атака в 10-ата минута, когато Александър Тонев подаде към Петър Занев, който центрира в наказателното поле на Македония, където Ивелин Попов засече с глава, но Пачовски улови топката. Последва пропускът на Тонев в 29-ата минута, а в 31-ата македонците отново погледнаха към вратата на Владислав Стоянов, но Иван Иванов и Бодуров спряха звездата Горан Пандев.

В 36-ата се откри нова възможност пред "лъвовете". Пробив на Тонев по лявото крило завърши с подаване по земя в наказателното поле, но там малко не достигна на връхлитащия Гаджев да засече топката. В последните секунди на първата част за малко не се стигна до сбиване между Ивелин Попов и вратаря на домакините Пачовски. Българският капитан се размина с гола, след като стражът го изпревари при спорна топка, скачайки остро в краката му и изчиствайки я в предни позиции. Попето обаче веднага му се нахвърли и му поиска обяснение, като македонецът не му отстъпи и двамата си опряха главите една в друга. Заради възникналия спор помежду им съдията им показа жълти картони.

Избраниците на Чедомир Яневски отново имаха възможност да поведат в резултата в 56-ата минута, когато Горан Пандев излезе сам срещу Николай Михайлов, който но се спъна в топката и дори не успя да нанесе удар.

В следващата атака Занев центрира остро в наказателното поле на съперника, където Венцислав Христов и Тодор Неделев се разминаха с топката.

Последваха минути, в които се извършиха доста смени и това понакъса още повече играта. В 59-ата минута Пандев отстъпи мястото си на Давид Бабунски, който е син на бившия играч на ЦСКА Бобан Бабунски. За родения през 1994 година талант включването срещу България беше дебют за "А" тима на родината му. Талантът от школата на Барселона набързо развинти отбраната ни и се отчете с няколко добри изпълнения.

В 68-ата минута далечен изстрел на Даниел Ивановски не затрудни Михайлов, но за българския страж се отвори работа в 83-ата минута, след като съдията даде дузпа за домакините. Десният бек Йордан Христов повали нахлулия опасно в наказателното ни поле Стефан Ристовски. Агим Ибраими реализира от бялата точка, стреляйки в долния ляв ъгъл. Михайлов усети ъгъла, но изстрелът на македонеца беше доста силен - 1:0.

В 86-ата домакините удвоиха преднината си, след като Даниел Мойсов пусна чудесен извеждащ пас към Александър Трайковски, който излезе сам срещу Михайлов и прати топката в долния му ляв ъгъл - 2:0.

Контролата по минути - ТУК!

МАКЕДОНИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0
1:0 Агим Ибраими (83-дузпа), 2:0 Александър Трайковски (86)

images_1.jpg 
МАКЕДОНИЯ:
1.Томе Пачовски, 2.Даниел Георгиевски, Стефан Ристовски, Николе Новески, Ванче Шиков, Остоя Степанович, Никола Григоров, Иван Тричковски, Горан Пандев, Адис Якович, Агим Ибраими
Резерви: Кристиан Наумовски, Даниел Ивановски, Даниел Мойсов, Стефан Спировски, Давид Бабунски, Мирко Ивановски, Костовски, Александър Тайковски
Селекционер: Чедомир Яневски


bfs.jpg
БЪЛГАРИЯ:
1.Владислав Стоянов (46-13.Николай Михайлов), 6.Йордан Минев (46-22.Йордан Христов), 5.Николай Бодуров, 11.Иван Иванов, 4.Петър Занев, 21.Светослав Дяков, 21.Владимир Гаджев, 2.Станислав Манолев (46-17.Георги Миланов), 23.Тодор Неделев (78-19.Илиян Мицански), 10.Александър Тонев (67-20.Мариян Огнянов), 9.Ивелин Попов (55-11.Венцислав Христов)
Резерви: 13.Николай Михайлов, 12.Пламен Илиев, 23.Александър Александров, 7.Борис Галчев, 8.Христо Златински, 11.Венцислав Христов, 14.Веселин Минев, 16.Илия Миланов, 17.Георги Миланов, 19.Илиян Мицански, 20.Мариян Огнянов, 22.Йордан Христов
Селекционер: Любослав Пенев

Скопие, стадион "Филип II"
Съдия: Миленко Вукадинович (Сърбия)
Жълти картони: Томе Пачовски, Остоя Степанович (Македония); Ивелин Попов, Венцислав Христов, Йордан Христов, Николай Бодуров (България)
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шамар за националите преди битката в Италия, Македония ни посече с 2 гола в края | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди