изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:00 EEST
Снимка: Информационна агенция "Фокус" Седем часа гасиха пожар на гара Езерово (ОБЗОР)    
НовиниВарна. Около седем часа продължи гасенето на голям пожар на гара Езерово. Към 16.10 часа вчера възникна пожар в композиция с цистерна край варненското село Езерово. Най-вероятно техническа неизправност е причината за възпламеняването на цистерната. Около 18.30 часа се взриви цистерната на гара Езерово. Инцидентът е възникнал след претоварване от ж.п. цистерна на автоцистерна. Най-малко шестима са пострадалите при пожара. Двама от пострадалите при взрива край Езерово са в реанимация. Един от пострадалите е с 90 процента изгаряния.

 Състоянието на пострадалия е много тежко, критично, той е интубиран и на системи. Има пострадали служители на ОУПБЗН при инцидента, те са с изгаряния между 10 и 20 процента. Областният управител на Варна Иван Великов съобщи за Агенция „Фокус”, че девет души са пострадалите от пожара край село Езерово. По думите му единият от тях е тежко пострадал с 90 % изгаряния, а другите осем са с леки охлузвания и по-малки изгаряния.
Беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Езерово и Тополи.
13 влака бяга засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово. За пътниците от блокираните влакове беше организиран превоз с автобуси от ЖП гара Повеляново до Варна.
Снощи в 23.30 часа пожарът е бил окончателно потушен. Коловозът, където са били цистерните, е разрушен при гръмването. Тази нощ на място са пристигнали следствени органи, които са отцепили района, за да не влизат външни граждани и други хора. Тази сутрин започва огледът на място. По думите на кмета на град Белослав Желязко Петров няма абсолютно никаква опасност от ново взривяване на някоя цистерна.
По данни на РИОСВ, които за направили замерване, няма опасност за населението към момента и на този етап няма да се наложи евакуация.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Снимка: Информационна агенция "Фокус" Седем часа гасиха пожар на гара Езерово (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди