изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:15 EEST
СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ Е НОВИЯТ СТАРШИ ТРЕНЬОР НА ДОБРУДЖА    
СпортНовият старши треньор на Добруджа е най-успелият футболист на добричката школа Светослав Тодоров. Той наследява на поста освободения в понеделник Радослав Вардаров. На специална пресконференция, проведена вчера на стадион "Дружба", изпълнителният директор на клуба Светослав Петров представи официално новия наставник на "жълто-зелените". Помощник-треньор ще бъде Радо Боянов, който преди два сезона бе в треньорския щаб на първодивизионния Черно море (Варна).

В треньорския екип на Добруджа остават Стефан Славов и треньорът на вратарите Ивайло Иванов. "Откакто започнах работа в клуба, моето желание бе Светослав Тодоров да дойде при нас и да води отбора. Той е най-успешният футболист на Добруджа и мисля, че е нормално оттук да започне и треньорската му кариера", каза Светослав Петров. От своя страна новият наставник благодари на клубното ръководство за предоставената възможност да работи като треньор в родния си клуб. "Искам да благодаря още на семейството си, на всички треньори, с които съм работил, на лекарите, които на няколко пъти ме връщаха към футбола след тежки контузии. За мен е чест да бъда треньор на Добруджа. Заедно с колегите от треньорския екип ще направим всичко възможно, за да върнем феновете на стадиона, защото футболът е за тях. Без подкрепата на публиката нито един състезател не е в състояние да разкрие качествата, които притежава. Друга наша цел е да помогнем на младите играчи да развиват качествата си, а най-добрите от тях да намерят възможност за изява в по-големи отбори. Ще работим здраво и върху стила на игра на Добруджа. Ще се опитаме да научим състезателите на повече тактическа дисциплина, като целта ни във всеки мач ще бъде победата. Аз изповядвам философията, че най-добрата защита е нападението, и затова ще работим върху изграждането на нападателен стил на игра", каза още новият старши треньор на "жълто-зелените". Що се отнася до предстоящия двубой със Спартак (Варна) от първенството на единната "Б" група, той заяви, че целта е ясна - трите точки.   

ВИЗИТКА:  Светослав Тодоров е роден на 30 август 1978 г. в Добрич. Той е юноша на Добруджа, където баща му е треньор по футбол. Преминава през ДЮШ на ЦСКА, като на 18 години се връща в родната Добруджа, където изиграва един сезон, преди да премине в Литекс. Превръща се в откритието на шампионата и е извикан в националния отбор за квалификациите за световното първенство - Франция 98. В шампионатен мач срещу Нефтохимик е контузен от състезателя на бургазлии Велиян Парушев. Тежката контузия и последвалата по-късно операция за малко не прекратяват принудително кариерата на младия футболист. След близо едногодишно лечение в германска клиника Тодоров се завръща на терена и става водещ реализатор в първенството. С „оранжевите" той става два пъти шампион на България. Качествата му са оценени от английския специалист Хари Реднап и през 2001 г. преминава на Острова, като подписва с лондонския Уест Хям. През месец март 2002 г. преминава в Портсмут, като се превръща в основен реализатор на отбора, с което допринася за завръщането на клуба в английската Висша лига. Тодоров печели приза за голмайстор на Чемпиъншип с 26 гола. Тежка контузия обаче отново го вади от терените за дълго време. От лятото на 2006 г. е даден под наем за един полусезон в Уигън. От Портсмут е трансфериран в Чарлтън, където играе до края на сезон 2008/2009. През 2009 г. Светльо Тодоров отново подписва с Литекс, а феновете го избират за "Футболист №1 на Литекс на 2010 година". През последния сезон игра в украинския Ховерла (Ужгород).

 

 


Сходни връзки

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ Е НОВИЯТ СТАРШИ ТРЕНЬОР НА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди