изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:01 EEST
ЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ    
СпортЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ


СТИЛИЯН ПЕТРОВ ПОМОЛИ ФЕНОВЕТЕ ДА ПРЕКРАТЯТ АПЛОДИСМЕНТИТЕ В 19-АТА МИНУТА

Бившият капитан на българския национален отбор и на Астън Вила Стилиян Петров се обърна към феновете на бирмингамци с молба да прекратят аплодисментите в 19-ата минута. По време на всяка среща на Вила в 19-ата минута запалянковците започваха да скандират името на Стилиян и да ръкопляскат, като по този начин изразяваха подкрепата си към борещия се с коварната болест левкемия българин. В момента Петров, който бе принуден да прекрати професионалната си кариера, е помощник-треньор на отбора на Астън Вила до 21-годишна възраст. "Всички ние трябва да продължим напред", сподели Петров пред клубния сайт на Вила. "Феновете ме питаха за това и аз искам да стане ясно, че този жест е невероятен и означава много за мен и моето семейство в някои от най-тежките периоди, които трябваше да изтърпим", продължи Петров. "Феновете ми демонстрираха толкова много любов, подкрепа и уважение и ще запазя това завинаги в сърцето си. Но всички ние трябва да продължим и аз нямам проблем с това. Всъщност, знам, че те винаги ще бъдат до мен, те са с мен и аз съм в мислите им", каза още Стилиян, който в момента тренира за благотворителен мач на "Селтик Парк" на 8 септември.

ХАЛФ НА АСТЪН ВИЛА ЗАСИПА С ПОХВАЛИ САШО ТОНЕВ

Халфът на Астън Вила Фабиан Делф засипа с похвали новия си български съотборник на "Вила Парк" Александър Тонев. Родният национал се присъедини към Вила това лято, след като до миналия сезон бе футболист на полския Лех (Познан). "Много съм впечатлен от Александър. Футболистите, играещи еднакво добре с двата крака, са голяма рядкост в наши дни. Наистина е така - той е страхотен и с двата крака", сподели пред официалния сайт на бирмингамци Делф. "Той е много мощен играч. Силен е, остър. В негово лице имаме още една истинска заплаха за противниковите врати. Срещу Малага той направи две асистенции", продължи с хвалбите по адрес на Тонев халфът на Вила. "За феновете би трябвало да е удоволствие да го гледат как играе, защото той притежава нещо специално. Той умее да използва и двата си крака еднакво добре - това е една негова отличителна черта. Способен е да изстрелва бомби към вратата и с двата крака. Няколко пъти на тренировка той изстреля топката в мрежата в горния ъгъл и аз си помислих: "Уау! Не го очаквах!". Наистина вярвам, че за феновете ще е вълнуващо да го гледат как играе", каза още Делф. "Той се установи в клуба много добре. Намираме се в прекрасни отношения. Много сме близки и си общуваме на и извън терена. Сега той е част от групата. Вече е едно от момчетата. Говоря с него през цялото време, опитвам се да му помагам да преодолее езиковата бариера, но той напредна много и вече не му трябва кой знае каква помощ в това отношение. В последните месеци той подобри страшно много английския си. Справя се блестящо. "Вината" е основно на нашия пресслужител Лорна МакКлеланд. Дайте му още 2-3 месеца и той ще говори гладко английски", завърши Делф.

ИБРАХИМОВИЧ НЕ МИСЛИ ДА СПИРА С НАЦИОНАЛНИЯ

Централният нападател на шведския национален отбор по футбол Златан Ибрахимович, който е от босненско-хърватски произход, каза, че смята до края на кариерата си да играе за националния отбор на Швеция. "Искам да защищавам цветовете на Швеция, докато мога, докато съм физически и психически силен, каза Златан Ибрахимович. "Имам договор с Пари Сен Жермен до следващата година и ще продължа да играя, докато имам договор. Все пак знам, че не мога да лежа на лаврите си и че не мога да играя в националния отбор заради миналото си. Ако се появи някой по-добър от мен, някой изключителен талант, "Ибракадабра" ще си отиде". Късно вчера Швеция игра приятелски мач с Норвегия.

ЛУИС СУАРЕС ОСТАВА В ЛИВЪРПУЛ

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес сътвори сензационен обрат относно бъдещето си, споделяйки, че иска да продължи своята кариера на „Анфийлд". Уругвайският национал желаеше да напусне Англия дълбоко обиден от отношението към него, но сега явно „мърсисайдци" ще запазят своя най-конвертируем футболист. До последно се смяташе, че ексцентричният футболист може да подсили лондонския Арсенал, като счупи трансферния рекорд на „топчиите" със сделка над 40 млн. паунда. Вчера обаче бившият играч на Аякс излезе със становището, че се е съгласил с решението на Ливърпул той да не бъде продаван. Голяма роля за оставането му изиграли и феновете на клуба, които са го убедили, че той е специален играч за английския гранд. „Заради огромната любов на феновете аз реших да остана в Ливърпул", заяви Суарес пред „Ел Обсервадор".

Припомняме, че предишните постъпки на Суарес му навлякоха недоволството на много влиятелни фигури в Ливърпул, сред които бе и мениджърът Брендън Роджърс. Британецът дори пожела от Луис да се извини на своите съотборници за скандалното си поведение. Легендата Джейми Карагър пък го обвини, че не се раздава в тренировките на отбора.

Суарес трябва да изтърпи още шест мача наказание, след като през миналия сезон ухапа Бранислав Иванович от Челси.

АНЧЕЛОТИ: РЕАЛ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ОТБОР, КОЙТО СЪМ ВОДИЛ

Новият наставник на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти е категоричен, че "белият балет" разполага с най-добрия състав от играчи, който досега е водил в кариерата си. Италианецът е впечатлен от класата на футболистите на "Сантиаго Бернабеу" и вярва, че може да постигне много тук. "Това е най-добрият състав, с който някога съм работил. Изключително съм доволен от футболистите, с които разполагам тук. Имаме отлична смес от младост и сила и вярвам, че можем да постигнем много", заяви Анчелоти.

ХАЙНКЕС ОТКАЗАЛ 24 МЛН. НА СЕЗОН В ПСЖ

Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес е отказал невероятна оферта от ръководството на ПСЖ. Според информация на в-к „Билд", парижани са предложили на Хайнкес 24 милиона евро на сезон, ако подпише с клуба. 68-годишният специалист, който миналата година изведе Байерн до исторически требъл, отказал предложението и заявил, че му е време за пенсия. Ако беше приел, Хайнкес щеше да стане най-скъпоплатеният треньор в историята. За сравнение през миналия сезон Жозе Моуриньо е получил 14 милиона евро в бившия си клуб Реал (Мадрид), а новият наставник на испанците Карло Анчелоти е заработил 12 милиона евро именно в ПСЖ, допълва изданието.

 

ЧЕЛСИ ИСКА 50 МЛН. ЕВРО ЗА ЛУИС

Преговорите между Барселона и Челси за централния защитник Давид Луис продължават с пълна сила. Според каталунския „Ел Мундо Депортиво" обаче засега има сериозно разминаване между предлагана и искана цена. Първоначалната оферта на Барса бе на стойност 30 милиона евро и тя бе бързо отхвърлена от „сините". Сега каталунците са вдигнали мизата с още 5 милиона. Английският клуб обаче е заковал цена от 50 млн. евро на португалския национал.

Самият Луис предпочита да продължи кариерата си именно на „Камп Ноу". Агентът на футболиста Джулиано Бертолучи вече информира Чесли, че клиентът му желае да бъде продаден на Барса. Засега обаче Луис е последният, който има думата по въпроса.

Барселона имаше интерес и към Даниел Агер от Ливърпул, но каталунците удариха на камък с датчанина, тъй като "червените" отказаха да го продадат.

 


Сходни връзки

ЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди