изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:45 EET
46 яхти в XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts”    
Спорт46 яхти и 310 състезатели вземат участие в XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, която официално стартира вчера и  продължава до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик. Както е известно по традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”, като за втора поредна година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS.

По повод официалния старт на регатата днес бе дадена пресконференция във Варна. Лъчезар Братоев, председател Яхт клуб „Бавария яхтс”, който разкри, че днес в Несебър ще бъдат раздадени наградите от първия етап, който е Варна – Несебър. В този етап атракцията ще са 4 девойки от европейското първенство по плажен волейбол до 22 години, които също са поканени. Като най-труден се очертава етапът KONICA MINOLTA, който ще е нощен. „Очаква се сериозен вятър още от тази вечер около 30 възела, така че ще има и голяма вълна”, каза Лъчерзар Братоев. Дистанцията на първия етап е  40 мили, вторият 52, а третият 18. Официалното закриване на регатата е на 18-и август в 18 часа.

Кап. Тома Томов-председател фондация Кор Кароли, който също присъства на пресконференцията, коментира, че в последните няколко години има изключителен интерес към регатата. „Тя е с най-голямо посещение. Тази година своеобразен рекорд-46 яхти. Пожелавам на участниците успешна регата. Благодаря и на спонсорите, които проявяват съвременно виждане по този спорт. Нека е така и за в бъдеще”, каза още Тома Томов.

 


Сходни връзки

46 яхти в XIII-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди