изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:46 EET
БАРТОЛИ ИЗНЕНАДВАЩО СЛОЖИ КРАЙ НА КАРИЕРАТА СИ САМО МЕСЕЦ СЛЕД ТРИУМФА СИ НА УИМБЪЛДЪН    
Спорт

Марион Бартоли допусна загуба с 6-3 4-6 1-6 от Симона Халеп във втори кръг на силния турнир в Синсинати и по всичко изглеждаше, че това е поредната изненада, но на предстоящата пресконференция французойката шокира присъстващите журналисти с новината, че слага край на професионалната си кариера.



"Всъщност това бе последният двубой в моята кариера. Съжалявам, но е време да се откажа от тениса и чувствам, че сега е най-добрият момент да го сторя", заяви 28-годишната Бартоли, която преди само един месец постигна най-големия си успех до момента, спечелвайки първата си титла на турнири от Големия шлем след триумф на тазгодишния Уимбълдън.

"Тялото ми просто вече не може да издържи на натоварванията, а от началото на сезона претърпях много контузии. От дълги години съм на тура и наистина дадох всичко от себе си на този Уимбълдън. Чувствам, че наистина изразходих всичката си останала енергия в Лондон, но успях да сбъдна голямата си мечта, а това ще остане с мен завинаги. Тялото ми обаче вече не може да издържи и изпитвам болки навсякъде след само 45 минути или час игра", коментира французойката, която приключва кариерата си с осем WTA титли и рекордно класиране от №7 в света.

"Искам да поздравя Марион за нейната дълга и успешка кариера. Тя е страхотен посланик на женския тенис и вдъхновяваща шампионка, която посвети живота си на нашия спорт. На феновете и на всички от Женската тенис асоциация ще ни липсва енергията на Бартоли и нейната страст към тениса. Много съм горда от нея и борбеността, с която успя да реализира мечтата си, спечелвайки Уимбълдън", коментира изпълнителният директор на WTA Стейси Аластър.

 


Сходни връзки

БАРТОЛИ ИЗНЕНАДВАЩО СЛОЖИ КРАЙ НА КАРИЕРАТА СИ САМО МЕСЕЦ СЛЕД ТРИУМФА СИ НА УИМБЪЛДЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди