изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:58 EEST
Стотици убити и хиляди ранени в Египет    
По светаБроят на жертвите при сблъсъците в сряда в Египет достигна 525 души, обяви говорител на министерството на здравеопазването. Числеността на ранените също се увеличи до 3717 души, посочи говорителят Халед ал Хатиб, цитиран от АП.

Египет стана арена на протести и ожесточени сблъсъци и миналата нощ въпреки извънредното положение, въведено с цел нормализиране на ситуацията в страната. Привърженици на сваления от власт от армията в началото на миналия месец президент ислямист Мохамед Морси реагираха гневно на кървавото разгонване на техни протести и лагери от силите за сигурност.Ислямисткото движение “Мюсюлмански братя” съобщи на своя сайт за протестни шествия във втория по големина град в Египет – Александрия, и в още две северни провинции. Държавната информационна агенция МЕНА предаде, че хиляди привърженици на Морси са се събрали пред джамия в източната част на столицата Кайро.Същевременно преходните власти в Египет защитиха своите действия по разгонването на лагерите на привърженици на сваления от власт от армията президент ислямист Мохамед Морси и обещаха да нормализират ситуацията в страната.Министърът на вътрешните работи генерал Мохамед Ибрахим увери, че няма да допусне повече седящи протести срещу отстраняването на Морси. Той обеща да възстанови равнището на сигурност от времето на президента Хосни Мубарак, който бе принуден да се оттегли през февруари 2011 г. под натиска на народните протести.Движение “Мюсюлмански братя” призова вчера привържениците си да излязат на нови протести в Кайро, предаде Франс прес.Египетските власти дадоха на военни прокурори 84-ма души от град Суец, включително членове и поддръжници на “Мюсюлмански братя”, по обвинения в убийство и палежи на църкви, съобщи египетската държавна информационна агенция МЕНА.
Двама журналисти загинаха в Кайро

Мик Дийн
Двама журналисти бяха убити в египетската столица Кайро в сряда. Убитите представители на медии са Мик Дийн, на 61 години, оператор на британската телевизия „Скай нюз”, и 26-годишната Хабиба Ахмед Абд Елазиз, кореспондент на базирания в Дубай седмичник “Експрес”.Дийн бил застрелян, докато снимал операцията по разгонването на лагерите на привържениците на Морси в Кайро. Баща на двама синове, Дийн работел за „Скай нюз” от 15 години, като бил базиран първоначално във Вашингтон, а след това - в Ерусалим.
http://www.monitor.bg
 


Сходни връзки

Стотици убити и хиляди ранени в Египет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди