изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:19 EEST
При специализирана полицейска операция в Перник са задържани осем души (ОБЗОР)    
Ред и сигурностСофия. При специализирана полицейска операция в Перник са задържани осем души. След като се върна от Перник, пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че операцията със задържани осем души е била планирана още когато той и министър Цветлин Йовчев са ходили при главния прокурор. „Акцията беше проведена днес под наблюдението на Специализираната прокуратура. От наша страна участваха служители на ГД „Национална полиция” и Специализираният отряд за борба с тероризма.

Става дума за въоръжена организирана престъпна група, извършвала поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркоразпространение и лихварство. Задържани са днес осем лица, които ще бъдат обвинени. Към момента се извършват процесуално-следствени действия по ексхумация на тленни останки”, обясни той.
Осмината задържани имат връзка с намерените в Перник трупове, обясни главният секретар на МВР „Предстои да търсим още трупове и още членове на групата. Задържани са за 72 часа с предпазна мярка, но без повдигнато обвинение , обясни Лазаров. Главният комисар не уточни колко точно трупа са намерени и заяви, че очаква да бъдат намерени още и то на територията на цялата страна, не само в Пернишки район.
„Групата е действала в периода от 2005 до 2010 година и се е занимавала с поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство. Извършват се действия по ексхумация на труповете”, посочи Лазаров.
По думите му, става въпрос за разчистване на сметки между групировката за неизяснени търговски отношения. „Задържаните членове на престъпната групировка нямат връзка с така наречената групировка „Новите килъри” или „Килърите 2”, това е друго криминално предприятие”, заяви Лазаров.
„Всички задържани са от района на Перник, а един от задържаните е от Кюстендил. Следствените работи продължават в района на Перник, но очакваме престъпления да излязат и на други места в страната”, допълни Лазаров.
По думите му, полицията знае кои са извършителите и поръчителите на убийствата, но предпочитат да изчакат да излезе експертизата и съдебните процесуални мерки.
Сред задържаните е и настоящият лидер на групата. При извършените обиски и претърсвания са иззети оръжия, боеприпаси и бронежилетка. Предстои повдигането на обвинения. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

При специализирана полицейска операция в Перник са задържани осем души (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди