изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:42 EEST
Подозират пернишката група поне за 7 убийства    
Ред и сигурност

Седем убийства най-вероятно могат да бъдат приписани на пернишката група, разкрита и задържана вчера, съобщи БНТ. Групировката се е занимавала с наркоразпространение, лихварство и черно тото и нейн лидер е бил арестуваният Васил Станков - баща на застреляния преди 7 години пернишки наркобос Райко Кръвта. Освен Станков бяха задържани още 7 души и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за организиране и участие в група за поръчкови убийства.



Непреодолимо желание за мъст става най-вероятната причина да бъде разкрита поредната фабрика за поръчкови убийства. Златко Баретата е улучен от 4 куршума в края на януари пред Съдебната палата. Разследването на тази стрелба събира данни за извършителя, но доказателствата не позволяват задържането и повдигането на обвинения. Стрелецът обаче отвежда разследващите до групата на бай Васо, както е известен в подземните среди Васил Станков, баща на Райко Василев - Кръвта.

Според анализи на познавачи на ъндърграунда Райко Кръвта е изпълнил няколко мокри поръчки, дадени му от Златко Баретата.

При едно от убийствата обаче става засечка. Отделно между Златко Баретата и Райко Кръвта възниква и конфликт заради разпространението на наркотици в Югозападна България. Това става причина Златомир Иванов да поръча разстрела на Райко Кръвта. След това, обаче бащата на Райко поръчва стрелбата срещу Златко Баретата.

Райко Кръвта е застрелян през октомври 2005-та. Групата му бързо губи позиции на наркопазара и тогава баща му - Бай Васо поема нещата в свои ръце. Най-вероятно първите му жертви са Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца, които изчезват през пролетта на 2007-ма. По-късно изчезват и двама от основните наркодилъри в града.

В края на януари 2008-ма пък се изгубват следите и на Теодор Неофитов-Ханс. След разстрела на друг пернишки подземен герой - Хайо, вещи на Ханс са намерени в задържания за стрелбата Станислав Ангелов - Сиси.

По неофициална информация единият от разпитаните като свидетел срещу бандата е известният пернишки убиец Сиси. Има данни, че самият Сиси е жертва на тази банда заради разчистването на наркосметки в Пернишко.

Единият от намерените вчера трупове в Пернишко вероятно е на Теодор Неофитов - Ханс, но само ДНК експертиза може да потвърди това. Разследващите се надяват, че са намерени останките и на други двама от изчезналите. Общо издирваните жертви на групата в пернишко са 7.

Двама от бандата дават свидетелски показания, в които разказват къде са заровени труповете, които бяха открити вчера. Разследващите вече изграждат точна стратегия, която цели да запазят самоличността им в тайна дори по време на самото дело.

Възможно е нарковойната в югозапада да е взела и други жертви. Експертизи на оръжейния арсенал, иззет при вчерашните арести, ще покаже дали в историята на групата има и други жертви извън района на Перник.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Подозират пернишката група поне за 7 убийства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди