изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:00 EET
Д-р Артюн Еринозов: Мъртвото вълнение по това време на годината е основна причина за многото удавяния по Черноморието    
ЗдравеДобрич. Обичайни са многото удавяния по Черноморието по това време на годината. Основната причина е в това, че има промяна на времето точно в тези дни от годината и настъпва т.нар. мъртво вълнение, особено там, където няма добър залив, и брегът на морето е открит. Това каза пред Агенция „Фокус” д-р Артюн Еринозов, директор на Областен съвет БЧК - Добрич.

По българското Черноморие повечето плажове са открити. „Другата причина за удавянията е, че не се спазват указанията на водните спасители от самите туристи. Обикновено при промяна на времето при мъртво вълнение там, където има дънни ями има указания на водните спасители, туристите да не навлизат на по-дълбоко, или когато има червен флаг изобщо да не се влиза в морето. Ниската плувна култура на самите туристи е също основна причина за удавянията”, заяви д-р Еринозов.
По думите му - дънните ями се образуват от подводни течения и стават клопка за всеки турист. „Има случаи, при които и самите водни спасители трудно се справят с тези дънни ями. Много често самите туристи надценяват своите възможности. Част от тях са толкова самоуверени, че стават жертва на тези подводни течения на подводните ями. Комплексни са причините за удавянията през този сезон, но най-важното, което можем да кажем е, че на всеки охраняем плаж най-важното е да се спазват указанията на водните спасители”, добави Еринозов.
Цветелина ПЕНЧЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Д-р Артюн Еринозов: Мъртвото вълнение по това време на годината е основна причина за многото удавяния по Черноморието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди