изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:07 EEST
ФИРМА С НАМЕРЕНИЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ПЛОДОВИ СОКОВЕ В ЗЪРНЕВО    
ИкономикаИнвестиционно предложение за оборудване на цех за производство на плодови сокове в село Зърнево е публикувала на сайта си община Тервел. Предложението е на фирма „ЕКОФРУКТ” от шуменското село Каравелово.

С проекта фирма „ЕКОФРУКТ” ЕООД ще кандидатстване по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони. Инвестиционното предложение е свързано с оборудване на съществуващ цех. Ще се осъществи преустройство на съществуващата хладилна камера в предприятие за преработка и съхранение на плодове и превръщането й в цех за производство на плодови сокове. Предвижда се годишното производство след пускането в действие на цеха да достигне 380-480 т. плодови сокове от праскови и сливи. Реализацията на проекта е свързана с внедряването на съвременни производствени мощности и технологични схеми според пазарните изисквания за качество, хигиена, безопасност и трайност на произвежданите храни. Не се предвижда изграждане на нова пътна инфраструктура, няма да се извършват изкопни дейности, няма да се използват взривни материали.

В обекта се предвижда да се произвеждат плодови сокове, получени директно от пресни плодове без добавка на захар, подсладители, ароматизатори и консерванти, коригирани с ябълков, вишнев или други плодови концентрати. Те се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови качества.  Освен това фирмата разполага със земеделска техника, инвентар и обучен персонал за обслужване на създадените трайни насаждения. Притежава предприятие за преработка и съхранение на произведените плодове, върху собствен терен, което е въведено в експлоатация през 2011 г. До момента в предприятието се сортират и съхраняват в хладилни камери пресните плодове.

Производството ще е екологически чисто и няма да замърсява околната среда. С изграждането на обекта инвеститорът ще затвори цикъла за производство на сокове и нектари – от овощната градина до потребителя.

Реализирането на ИП ще има положително въздействие от гледна точка на социално-икономическите условия. Ще се разкрият временни работни места – осигурява се временна работна заетост на проектантски и строителни фирми и разкриване на постоянни работни места, чрез осигуряване на постоянна работна заетост на обслужващия персонал. НДТ

 


Сходни връзки

ФИРМА С НАМЕРЕНИЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ПЛОДОВИ СОКОВЕ В ЗЪРНЕВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФИРМА С НАМЕРЕНИЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ПЛОДОВИ СОКОВЕ В ЗЪРНЕВО
Автор: Anonymous да 2013-08-19 @ 21:23 EEST

z


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди