изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:57 EEST
Астронавт едва не се удави в открития Космос    
НовиниЛука Пармитано едва не се удави при излизане в открития Космос. Италианският астронавт е в орбита на Международната космическа станция. При излизане в открития Космос шлемът му започнал да се пълни с вода, дори за момент си помислил да го отвори, за да се освободи от течността.

36-годишният Лука излиза на мисия извън станцията с колегата си Кристофър Касиди. Час и половина след началото италианецът усеща, че шлемът му се пълни с вода. Тя била студена и бързо се покачвала, а Пармитано започнал да се задушава. Освен това едва виждал, защото течността стигала почти до очите му.

“Не знаех въздух или вода имам в дробовете си”, споделя Лука, който почти изгубил ориентация и едва намерил шлюза, през който да се върне в станцията . За момент италианският астронавт дори мислел да отвори шлема си, за да се освободи от течността. Но все пак успял по свързващия кабел да стигне до шлюза и да влезе в МКС. Там колегите му свалили злополучния шлем.

Според Центъра на управление на полетите в Хюстън инцидентът с Пармитано е първият по рода си и още не е изяснена причината за него. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Астронавт едва не се удави в открития Космос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди