изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:28 EEST
Тотю Бакалов: За пръв път се изнасят официално оригиналните обвинителни актове на Народния съд - Стара Загора    
КултураСофия. За пръв път в България се изнасят официално оригиналните материали на обвинителните актове и всички състави на Народния съд от бившата голяма Старозагорска област в книгата „Народният съд - повеля на времето. Тържество на истината!”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Тотю Бакалов, автор на книгата.

„Тази област обхваща Стара Загора, Казанлък Чирпан, Нова Загора, Хасково, Кърджали и т.н. Техните постановени и подписани присъди и обвинителни актове са автентични, оригинални, защото досега нашите противници неоснователно говореха и поставяха въпроса, че Народния съд е една фалшификация и аз сметнах за нужно, че трябва да се посочат автентичните материали и наистина са посочени. В първия том са отразени данните за Стара Загора, Нова Загора, Казанлък, Чирпан и Хасково, а втората част ще бъде за Ямбол, Сливен, Кърджали, Димитровград”, каза Бакалов.
Като мотив за написването на книгата си Бакалов посочи, че това е задължение към неговите другари и приятели, които са загинали, били са обесени и разстреляни. „Още като ученик в гимназията, бях решил в това отношение да отдам всичките си сили и възможности, за да посоча истината за техния героизъм и тяхната смърт. Повече от 40 - 50 години съм работил в това направление”, каза Бакалов. Народният съд е една повеля на времето и тържество на истината. Чрез своята книга, искам да опровергая всички лъжи и клевети на нашите опоненти, които пишат и буквално лъжат и преиначават историята, добави Бакалов.
Цветелина ПЕНЧЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Тотю Бакалов: За пръв път се изнасят официално оригиналните обвинителни актове на Народния съд - Стара Загора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди