изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:14 EEST
Огнена вендета за арендатор    
ЗемеделиеОгнена вендета може да погребе бизнеса на врачански арендатор. Четири трактора и джип, собственост на Цено Младенов, който обработва земи във врачанското село Галатин, са превърнати в пепел. Изгорялата селскостопанска техника и автомобилът са за над 200 бона. Сигнал за палежа е подаден на телефон 112 минути след полунощ вчера, съобщиха от полицията.

Охранителните камери в стопанския двор засекли как двама мъже, облечени в тъмни анцузи, поливат с бензин два руски трактора ЮМЗ, италиански "Ландини", американски "Джон Диър" и бял джип "Киа Спортидж". Пироманите им драснали клечката и избягали. При пожара са изгорели и 15 тона изкуствен тор. Според кметицата Елка Колева такова ужасно престъпление се случва за пръв път в селото. Тя и местните хора недоумяват кой може да има зъб на арендатора, който се ползва с добро име. Навремето 56-годишният Цено Младенов бил директор на най-големия машиностроителен завод във Враца "Гаврил Генов". Земеделската му фирма ЕТ "Зефирка Милова" пък се води на тъща му. Арендаторите в землището на Галатин са малко и никой от местните не знае между тях да има конфликти.
След палежа не е ясно как Младенов ще ожъне слънчогледа и царевицата. От пролетта във Врачанско върлува епидемия от палежи. По данни на полицията умишлените подпалвания са 45, а половината от тях са на автомобили. Досега обаче е разкрит само един пироман.
Райна ТОШЕВА
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Огнена вендета за арендатор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди