изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:01 EET
Кръвта дебнел три часа Георги Илиев    
НовиниНад 3 часа е чакал сгоден момент Райко Арарски-Райко Кръвта, преди да прати един-единствен куршум, който прострелва смъртоносно боса на ВИС Георги Илиев. Това е версията, която изплува след арестите на пернишката банда, станала популярна като "Килърите 3". Неин тартор е бащата на Кръвта - Васил Станков.

Според разследваната хипотеза точно убитият пернишки наркобос е убил Жоро Илиев на 25 август 2005 година. Полицаите изчислили времето, в което убиецът е дебнал Главния на ВИС, според изпушените цигари, които открили при огледа. Те са намерили точно 20 фаса. Според криминалистите убиецът е бил толкова уверен, че ще се отърве от бъдещо разследване, че освен угарките, оставя на мястото спортната карабина 22-ри калибър "Анщуц", лазерна оптика, руско производство.

"Стрелецът е чакал мишената си още от самото начало на мача от евротурнирите между "Локомотив" (Пловдив) и ОФК "Београд". Най-вероятно той е знаел, че след мача Георги Илиев ще тръгне към Слънчев бряг. Подозирал е, че ако "Локо" започне да губи в резултата, Главния може и да си тръгне по-рано", твърдят пред "Стандарт" разследващи убийството антимафиоти.

"Локомотив" обаче побеждава с 1:0. Георги Илиев гледа мача докрай, след това отива в съблекалнята да поздрави играчите и голмайстора Методи Стойнев и

дори пие с тях шампанско

Остава на стадион "Лазур" до 22,45 ч и тръгва към "Буда бар", част от комплекса "Мултиплейс". Там сяда в сепаре на терасата с изглед към улицата, което е любимото му място. Около 22.27 ч. телефонът му звъни. Илиев става прав, за да разговаря, след това се връща към мястото си. В момента, когато понечва да седне, той се полуобръща на юг. Точно в този момент е прострелян смъртоносно с един-единствен куршум, разказват следователи. Куршумът попада на два пръста над гръдната кост. Тялото на Илиев пада с глава на север, макар куршумът да идва от изток. Именно това разминаване обърква следователите и дори топексперта Ботьо Ботев. Цели 48 часа те си мислят, че куршумът е пратен от горичката встрани от заведението. Движението при сядането пък води до хипотезата, че килърът е бил на по-високо място. Затова по-късно се появяват предположения, че е стреляно от високите етажи на хотел "Тракия" или на по-близкия - "Хризантема". Разпитани са над 50 души. Един от бодигардовете на Георги Илиев, който е бил на 50 сантиметра зад него, свидетелства, че не е чул никакъв изстрел.

Едва на 27 август по време на третия оглед са открити две стойки в живия плет, висок над 2 метра. Той затваря градината на хотел "Хризантема" към локалното платно на пътя. След около 15 минути е намерена и пушката "Анщуц", хвърлена наблизо в тревата. Напук на очакванията се оказва, че прякото разстояние от плета до мястото на Георги Илиев е около 50 метра. С лазерната оптика, използвана от убиеца, да простреляш Главния не е била толкова сериозна задача. Въпреки това, когато на 4 септември на брега на Варненския залив е изхвърлен труп на мъж с отрязани пръсти, версиите бързо се пренасочват към наемен убиец, който е убит веднага след разстрела на Илиев. Тялото на предполагаемия наемник е увито 6-7 пъти във верига, която е закрепена около кръста с болтове. В нея е сложен и 50-килограмов камък. Лицето е обезобразено, а заради липса на пръсти не могат да се вземат отпечатъци. ДНК профилът, извлечен от трупа, не съвпада с нито един от профилите в базата данни на МВР.

На 12 октомври същата година в Перник обаче е убит Райко Кръвта. Тогава разследващите правят връзката, че перничанинът може да е поръчал Георги Илиев, а физическият убиец да е намереният на брега мъж.
По-късно човек от подземния свят подхвърля на МВР версията, че това е 33-годишният украинец Олег Ищенко.
Още през 2007 г. делото за разстрела на Георги Илиев е възобновено. Дори и след 20 съдебни експертизи обаче,

доказателствата така и не стигнаха, за да се изготви обвинителен акт.

През годините се лансират и версии, че Георги Илиев е убит от конкурентите от СИК, като поръчката е минала през изчезналия по-късно благоевградчанин Кирил Цветанов-Буята. Била използвана същата схема - със същите поръчители и посредници, както и при разстрела на банкера Емил Кюлев на 26 октомври 2005 г. Това става 3 месеца след убийството на Георги Илиев.

През юни 2011 г. при акция "Гранатометите" са задържани Тенчо Тенев и Веселин Кърпачев с 6 гранатомета РПГ. Двамата се признаха за виновни и след споразумение с прокуратурата бяха осъдени на символични присъди. Тенчо Тенев излезе на свобода 8 месеца след акцията, а на 24 август миналата година иззад решетките изскочи и Веселин Кърпачев.

Така убийството на Георги Илиев остана в полицейските анали най-вече с приликите с разстрела на Илия Павлов през 2003 г. И двете убийства са извършени от разстояние 35-50 метра, и след двете бяха намерени трупове уж на наемници. Ден след разстрела на Павлов бе убит молдовецът Степан Рибаков, а дни след екзекуцията на Илиев изскочи трупът на украинеца.

Според източници от МВР физическите убийци на Илия Павлов са в затвора по друго убийство. Ситуацията с Георги Илиев обаче е по-различна. Райко Кръвта, сочен от двама нови свидетели на МВР за физически убиец на боса на ВИС, просто не е между живите.

Остават поне трима от бандата "Килърите 3", които са му осигурявали логистична подкрепа проследявали са жертвата, обикаляли са местата, които е посещавал. И най-важното - след това са му осигурили път за бягство. Шест години и половина след показния разстрел на легендарния Георги Илиев МВР е на път да сложи на масата разкрития за убийците му.

http://www.standartnews.com

МВР потвърди новината на "ШОУ" за връзката между "Килърите" 3 и убийството на Георги Илиев

Никога повече, Плевнелиева!

Светослав Бърканичков: С боса на ВИС Георги Илиев играхме голо хоро, а отстрани ни поливаха с уиски

Приближена до Самоковеца и братя Илиеви предупреди за атентата!

Кати призна единствено пред "ШОУ": Имах връзка с Георги Илиев!

Незаконен син на подземния бос Георги Илиев претендира за милиони

Мая Илиева пред "ШОУ": Страх ме е, че децата ми ще прочетат всички истории за мен и баща им

Дясната ръка на Георги Илиев се ожени на тайна церемония

Соня Васи: С Васил Илиев се обичахме безумно, убийството му ме съсипа!

Ицо Петрофф: Отец Дамаскин беше внедрен от Георги Илиев в духовния клир, за да души за златото и парите на владиците

Голямата любов на Жоро Илиев чака дете от Чопев

Камера записала убиеца на Георги Илиев

Защо Мая Илиева няма собствени деца?

„Уикилийкс” публикува пълния текст на доклада на Джеймс Пардю за организираната престъпност в България

Опасните връзки на Глория с подземния свят

ВИС е създадена от рода на Петър Младенов, СИК от БСП

Сценаристите на „Стъклен дом” вдигнаха костите на Георги Илиев

Любовникът на Мая Илиева дължал 200 000 евро на ВИС-2

Новият министър - личен лекар на майката на гангстера Жоро Илиев

Бомба до дома на авер на Дичо и Мая Илиева

Мая Илиева с имение за 2 милиона долара в Лос Анджелис

Мая Илиева и Таки купуват НДК

Мая Илиева е разкарала Ники Шванца

Шокираща снимка на трупа на Георги Илиев изплува 5 години след убийството му

Мая Илиева се е застраховала срещу отвличане за 3 млн. лева

Пробвали да отвлекат Мая Илиева. Спират я с черен джип БМВ Х5

Петър Лашов: Бях на съседната маса, докато убиваха Георги Илиев!

Мая Илиева загубила дете

Мая Илиева бяга във Франция

Сестрата на застреляните Васил и Георги Илиеви – Мариана: И двата пъти аз съобщих на мама, че братята ми са убити

Гръмнаха 3 пъти Марто Къдравия, човек до Г.Илиев

Взривиха джипа на ортак на Кюлев и Илиев

Знаят убийците на Георги Илиев? Има връзка с Кюлев?

Нови данни за убийците на Георги Илиев

Снайперист гръмна Георги Илиев с един куршум право в сърцето

МАРГИНА ФАЛИРА КАЛКАНДЖИЕВА. ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ГОЛЯМА ЛЮБОВ

Георги Илиев забрани сватба на Мая от гроба
 


Сходни връзки

Кръвта дебнел три часа Георги Илиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди