изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:30 EEST
Отцепниците от ГЕРБ се връщат в политиката с партия БАСТА    
Политика Новата формация, която ще бъде учредена на 22 септември, вече има и своето име. То е “България за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията” или съкратено БАСТА.

Според “Преса това име вече е запазено в регистрите на Софийски градски съд от бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров, който е и един от бъдещите основатели на политическата сила.

Както вече БЛИЦ писа, тази седмица ще е последната сбирка на инициаторите и вероятно на нея ще бъде утвърдено името на бъдещата политическа партия. Независимо, че БАСТА е големият фаворит, ще се гледат и други варианти, сред които “СТИГА”, което е български лексикален вариант на чуждицата “баста”, както и по-често употребяваните като “Независимост” и “Ново начало”.

Справка в речниците показва, че на италиански и испански “баста” означава “достатъчно”. В нашия тълковен речник думата е с двойно значение- “гънка на дреха за украса” и “стига, достатъчно”.

Партията на отцепилите се от ГЕРБ ще бъде учредена в НДК на 22 септември от 500 души.Те ще трябва да изберат ръководство и да приемат устав.Очаква се висшият орган да има 11 члена, като според един от активните инициатори твърди, че това е начин да се отрече единоначалието, което цари в ГЕРБ.

Отделно се предвижда и орган, наречен условно “Съвет на старейшините”, където място ще имат учредителите-досегашни депутати и министри на Бойко Борисов. Те обаче нямало да заемат политически постове.

Засега няма данни, че на учредителния конгрес ще присъстват и депутати, избрани от листата на ГЕРБ в действащото Народно събрание, но след като БАСТА бъде регистрирана по закона, вероятно един-двама от хората на Борисов ще се присъединят към формацията. Само трябва да преодолеят страха от Цветанов, коментират бивши приближени на експремиера. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Отцепниците от ГЕРБ се връщат в политиката с партия БАСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди