изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:07 EEST
КРИЗА Е: Кристина Спасова ще вземе близо 350 хиляди лева, недоволни няма    
НовиниКристина Спасова (ц.), бившата пиарка на БАБХ, която стана известна след като подписа договор за 50 000 лева за създаване на профили на ПРСР в социалните мрежи, продължава да усвоява европейски средства. Проверка на БГНЕС в Агенцията за обществените поръчки установи, че чрез фирмата си "БММС" младата дама е сключила договор на обща стойност 348 000 лева с ДДС с "Главна инспекция по труда". Парите идват по линия на Оперативна програма "Човешки ресурси", а самата поръчка е възложена по време на служебното правителство на Марин Райков.

Договорът е подписан на 23 май тази година, точно 6 дни преди да встъпи в длъжност кабинетът на Пламен Орешарски. Получени са три оферти, спечелила е фирмата на Кристина Спасова. Справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията показва, че останалите две фирми, участвали в процедурата така и не са обжалвали решението за възлагане на обществена поръчка.

Самата обществена поръчка обаче е обявена в последните дни на кабинета "Борисов", на 27 февруари тази година. Интересна подробност е, че се правят промени в критериите за избор на изпълнител в последния ден, в който Бойко Борисов беше премиер.

Друг факт, който прави впечатление е, че според изискванията на Инспекцията по труда "участникът в процедурата трябва да докаже минимален годишен оборот за последните три финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си, от дейности, свързани с организиране и логистична подкрепа на обучения, конференции, семинари и други събития от подобно естество в размер на 299 000 лв. без ДДС". Как точно Кристина Спасова е доказала това изобщо не е ясно. За 2011 година отчетът за приходите и разходите на "Кей Ем Ком" ( фирмата, която по-късно се превръща в "БММС") показва, че приходите на фирмата през 2011 година са били общо 260 000 лева.

Фирмата на Кристина Спасова трябва да организира 13 еднодневни семинара за 500 служители на ръководни позиции, които Спасова ще обучава на "безопасност и здраве при работа". Освен това тя ще организира и 13 двудневни семинара за 800 души, 30 двудневни семинара за 1000 човека, както и да подготви и отпечата 30 информационни брошури, всяка в тираж 1000 броя за оценка на риска.

"БММС" ЕООД е наследник на прочутата вече "Кей Ем Ком" на Кристина Спасова, фирмата, с която бе сключен скандалния договор за създаването на профили на ПРСР във Facebook и Twitter. На 5 март тази година "Кей Ем Ком" е преименувана на "БММС", а неин едноличен собственик става "Бългериан мениджмънт енд маркетинг къмпъни". Управител и собственик и на двете дружества е Кристина Спасова, а седалището на"БММС" е на бул. "България" № 86, бл., вх. А, ет. 5.

БГНЕС припомня, че през лятото на миналата година гръмна скандал след като стана ясно, че на 12.01.2012 г. фирмата на 25-годишната бивша пиарка на БАБХ Кристина Спасова "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД е подписала договор за създаване на профили на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи Фейсбук и Туитър. Кристина Спасова е работила като старши експерт "Административно обслужване, връзки с обществеността и инвестиции" от 20.04.2011 до 26.09.2011. Тогава самата Спасова призна пред БГНЕС "документи за участие подадохме на 01.12.2011 година. Общата стойност на договора е 47 500 лева без ДДС, а до момента сме получили 15 833,33 лева без ДДС". Парите идват от Европа по мярката "Техническа помощ" на Програмата за развитие на селските райони. /БГНЕС

София / България
 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Кристина Спасова ще вземе близо 350 хиляди лева, недоволни няма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди