изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:29 EEST
Sanoma продава акциите си у нас, напуска страната    
НовиниВ българския офис, който издава 12 списания и 5 сайта, никой няма информация за решението

Финландската компания Sanoma продава дела си в "Санома Блясък България" на своя местен партньор - семейство Друмеви. Това съобщава компанията-майка на интернет страницата си и в съобщение до инвеститорите.Изтеглянето на инвестицията означава оттегляне от българския пазар, се посочва още в съобщението. Последното изречение в лаконичния текст гласи, че стъпката е в синхрон със стратегията на финландската компания да концентрира дейността си и да се освободи от определени дялове.

Sanoma е от 1993 г. на българския пазар. Чрез дружеството Sanoma media издава 12 списания и 5 сайта, сред които "Нешънъл джиографик", "Блясък", "Здравен журнал", "Космополитън" и др. Изпълнителен директор на "Санома Блясък България" е Димитър Друмев.

В българския офис на компанията нямаше никаква информация по сделката. Според хора от екипа, в момента и Димитър Друмев, и финансовият директор са в отпуска и връзката с тях е трудна. 

Sanoma е сред най-големите медии в Европа. Нейните основни пазари са Финландия, Холандия, Белгия и региона на Централна и Източна Европа, сочи информация в сайта на компанията. Наетите от нея са над 10 хиляди.

Според информация, цитирана от "Уолстрийт джърнъл", за 2012 г. компанията има 2.4 млрд. евро чисти приходи от продажби. Нейни акции се търгуват в състава на NASDAQ и OMX Helsinki. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Sanoma продава акциите си у нас, напуска страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди