изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:33 EEST
Изследване показва колко дълго ще живеем    
ЗдравеНово изобретение показва колко дълго ще живеем. Учени създадоха устройство наподобяващо часовник, което изчислява продължителността на живота. Според тях това става чрез анализиране на   ендотелните клетки на тялото чрез повърхността на кожата, оценявайки как ще отслабнат силите на тялото с напредването на възрастта. Ендотелните клетки се намират в капилярите, най-малките кръвни телца в човешкото тяло, и отговарят за сложна дейност в други негови части.

Устройството, патентовано от учени от британски университет, измерва потока от максимум към минимум в ендотелните клетки и анализира резултата. Седем правила за по-дълъг живот След това резултатът, вариращ от 0, означаващо смърт, до 100, равняващо се на оптимална функция, се използва от учените, за да изчислят времето преди смъртта. Лазерният пулс може да се използва и за изследването на заболявания като деменция и рак, съобщава вестник “Сънди Таймс”. “Тестът за смърт” е създаден от двама професори по физика от университета в Ланкастър, Анета Стефановска и Питър МакКлинток, с помощта на държавна субсидия и средства от медицински благотворителни организации.

“Надявам се, че ще създадем база данни, която ще става все по-голяма, така че всеки изследван човек да бъде сравнен с нея”, заяви проф. Стефановска и допълни, че прогнозите ще станат по-точни с натрупването на повече данни. Проф. Стефановска и МакКлинток заявиха, че достъпна за потребителите версия на теста им се очаква да достигне до личните лекари до три години.

http://znanie.eu
 


Сходни връзки

Изследване показва колко дълго ще живеем | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди