изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:11 EEST
СЪВМЕСТНО УЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ И СРЪБСКИ ВОЕННИ    
НовиниНа Зенитния полигон на Военновъздушните сили в Шабла от вчера до 30 август се провежда съвместно учение с войски за реални действия и стрелби от формирования за противовъздушна отбрана от въоръжените сили на България и Сърбия, съобщават от ВВС. В стрелбите участват екипажи със самолети МиГ-29 и Су-25, и разчети на зенитно-ракетни комплекси „Нева”, „Куб”, „Оса”, „Волхов” и преносимият – „Стрела-2М”.

Планирано е да бъдат направени над 200 пуска. Стрелбите се провеждат по радиоуправляеми, аеробалистични и парашутни мишени. Разчетното бомбопускане на парашутните мишени се извършва от самолети Су-25.
В учението участва и фрегатата „Верни”, която ще проведе пускове със ЗРК „Sea Sparrow”.
Командването на Военновъздушните сили ще активира „временно опасни” зони, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата акватория и териториалното море, между нос Калиакра, нос Карталборун, и линията, отстояща на 55 мили (100 км), успоредно на бреговата ивица, за времето от 09,00 до 19,00 часа в посочените дни.
Във връзка с провеждане на учението от областната администрация съобщиха, че от 26.08.2013 г. до 30.08.2013 г., се обявяват за „временно опасни" от 09.00 часа до 19.00 часа, участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията отстояща на 55 мили (100 км) успоредно на бреговата ивица, и пространството над тях на височина до 40 км. С цел недопускане на инциденти областният управител Недко Марчев призова гражданите да ограничат пребиваването се в района на стрелбите в този период. НДТ


 


Сходни връзки

СЪВМЕСТНО УЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ И СРЪБСКИ ВОЕННИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди