изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:52 EEST
Чудото не се случи – Лудогорец приключи с Шампионската лига    
СпортБългарският шампион Лудогорец не успя да сътвори чудото и отпадна от Шампионската лига. След загубата с 4:2 в София шансовете на разградчани бяха излюзорни, а тази вечер те допуснаха нова загуба от Базел с 0:2. Головете за победителите бяха дело на Фабиан Фрай и Филип Деген в началото и края на мача. Така Лудогорец продължава участието си в груповата фаза на Лига Европа.

Срещата започна в бавно темпо, а треньорът на домакините Мурат Якин бе оставил част от основните си играчи на резервната скамейка с цел да ги съхрани. След 4:2 в София домакините нямаха притеснения, че може да се случи нещо немислимо и да отпаднат от Шампионската лига.

Стойчо Стоев бе заложил на всичко най-добро с което разполага, а първи мач като титуляр записа най-новото попълнение Мисиджан. Крилото замени неубедителния Дани Абало.

В началото мача Марселиньо можеше да измисли нещо интересно, след като се възползва от грешка на Ажети, но се засуети и топката му бе отнета. Домакините обаче отвърнаха по най-добрия за тях начин.

В 10-ата минута защитата на Лудогорец не се подреди правилно при корнер в полза на Базел и остави Фабиан Фрай сам на метър от вратата. За швейцареца не бе проблем да засече топката на опразената врата – 1:0. Тук вее се изпариха всички надежди на българските шампиони за някакво чудо.

Все пак играчите на Стойчо Стоев стояха добре на терена и неведнъж опитаха да застрашат вратата на Базел.

Швейцарците показаха, че няма да се отпуснат въпреки резултата, който им гарантираше класиране в групите на Шампионската лига. Джовани Сио преодоля Моци и нахлу в наказателното поле по диагонал. Крилото на Базел стреля силно и технично по земя, но топката се удари в страничния стълб и се върна в наказателното поле, след което бе изчистена от бранителите на домакините.

В средата на полувремето темпото на игра спадна и двата тима рядко организираха нещо интересно. Лудогорец опита две интересни атаки, като при първата от тях Марселиньо не успя да стреля бързо и топката му бе избира, а при втората ударът на Безяк мина встрани от вратата на Зомер.

До края на първото полувреме се запомни само един далечен изненадващ удар на Салах, който обаче бе спасен от Владислав Стоянов.

Двата тима излязоха на терена за второто полувреме без промени в съставите. Стойчо Стоев бе дал указания на своите играчи опитат да играят по атакуващо, което пък отвори пространства в тяхната защита. Темпото на игра през това полувреме спадна, но Базел на няколко пъти можеше да удвои резултата, след като в отбраната на разградчани се отвориха пространства.

Владислав Стоянов на два пъти излизаше добре и се намесваше стабилно, след като играчи на Базел се озоваваха сами срещу него. Лудогорец отвърна с удар на Ешпиньо от границата на наказателното поле, който премина на сантиметри над вратата на Базел.

Двамата треньори започнаха със смените, което накъса играта и темпото спадна. Домакините обаче успяха да стигнат до втори гол, който падна отново след корнер. Топката рикошира в бранител на Лудогорец, а влезлият минута по-рано Филип Деген падна я вкара в мрежата за 2:0.

В последните минути на срещата домакините пропуснаха да направят резулатата класически. Делгадо изведе Щокер сам срещу вратаря Стоянов, капитанът на Базел в този двубой вдигна топката към останалия на празна врата Сио, но подаването бе дълго и излезе в аут.

Това бе и последният интересен момент от срещата, която завърши с победа с 2:0 за Базел, който за пореден път ще играе в групите на Шампионската лига.

Базел – Лудогорец 2:0

1:0 Фабиан Фрай (10), 2:0 Деген (80)

Срещата по минути - ТУК

4_4.jpg
БАЗЕЛ
: 1.Ян Зомер, 15.Кай Восер, 16.Фабиан Шер (55- 26. Гастон Сауро), 5.Арлинд Ажети, 19.Бехран Сафари, 34. Таулант Джакa, 20.Фабиан Фрай, 21.Марсело Диаз, 22.Мохамед Салах (70- 10.Матиас Делгадо), 14.Валентин Щокер, 30.Джовани Сио
Резерви: 18. Германо Вайлати, 4.Филип Деген, 7.Давид Деген, 9. Щрелер, 10.Матиас Делгадо, 26. Гастон Сауро, 33.Мохамед Елнени
Старши треньор: Мурат Якин



ludogorec.JPG

ЛУДОГОРЕЦ
: 21. Владислав Стоянов, 20. Шоко, 24.Козмин Моци, 4.Теро Мантула, 25. Йордан Минев, 23.Христо Златински (56- 8. Ешпиньо), 18.Светослав Дяков, 73. Иван Стоянов (86-77.Витиня), 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиджан (73-7. Михаил Александров), 9. Роман Безяк
Резерви: 91. Иван Чворович, 77.Витиня, 5.Александър Барт, 7. Михаил Александров, 8. Ешпиньо, 10. Ернандес, 99. Мишел Платини
Старши треньор: Стойчо Стоев



Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Съдия: Уилям Колън (Шотландия)
Жълт картон:
Шер, Ажети (Базел), Козмин Моци (Лудогорец)

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Чудото не се случи – Лудогорец приключи с Шампионската лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди