изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:56 EEST
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ПОПОВА ЩЕ ПОСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ В КРАНЕВО    
НовиниДнес от 19.30 часа в Кранево вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети заключителната вечер на международния фестивал „Славянски венец“. В проявата участват детски колективи и солисти на славянските републики и страни от Европа. Маргарита Попова ще връчи наградата на най-добре представилия се колектив.

Повече от 6 години Турал Мениджмънт  е организатор на Международен фестивал за деца и младежи  „Славянски венец” в детски лагер „Албатрос“, с. Кранево. През 2013 година фестивалите са вече са пет и показват таланта на деца в различни направления. XI Международен фестивал „Славянски венец” се провежда от 24 август до 31 август, като в конкурса вземат участие детски и юношески колективи и индивидуални изпълнители от 7 г. до 24 г. в следните категории: вокал, хореография, инструментален, театрален и оригинален жанрове.
Фестивалите са под патронажа на Генерално Консулство на Руска Федерация във Варна, Консулство на Украйна във Варна, община Балчик и кметство Кранево.
Традиционно като гости на фестивала се канят представители на Киевската школа – студиото към балета на Алла Духова TODES с директор Андрис Капинш, които провеждат занимания с децата. Фестивалът се журира от зоркият и професионален поглед на известният акадамик Христо Недялков – диригент на детския радио хор към Българско национално радио.
Канят се детски колективи и солисти от славянските републики, страните от ОНД и Европа. Децата показват своето майсторство и се запознават с творчеството на други народи, обменят опит и намират много нови приятели – ето това са основните цени на организаторите на конкурса. На фестивала се канят и деца с ограничени двигателни възможности с цел стимулиране на художествените им познания, рехабилитация и социална адаптация. НДТ


 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ПОПОВА ЩЕ ПОСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди