изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:21 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Сирийски терористи разстреляни в българска кола    
По света Разстреляни сирийски бунтовници бяха забелязани в българска кола. Автомобилът със софийска регистрация се появи във видеохроника от конфликта на абхазка новинарска агенция. Според репортажа автомобилът бил спрян при проверка от правителствените сили, като в него са открити противотанкови ракети, а бунтовниците са убити при опит да окажат съпротива, съобщава bTV.

Видеото е на независимата онлайн новинарска агенция ANNA (Abkhazian Network News Agency), от частично признатата Република Абхазия. Публикувано е на 14 август, а заглавието му гласи "кратка сводка за ситуацията в Сирия за 13 август 2013 г."

Дикторският глас казва: "13 август, провинция Дамаск. В провинция Дамаск продължава изпълнението на контратерористична операция за унищожаване на бойците от фронта Ал Нусра и освобождаване на завзети райони. Към този момент е приключена проверката на наскоро освободеното село Хожд Бери. При изпълнението на операцията са унищожени над 30 бойци, а около 70 са ранени. Важността на това населено място се определя от близостта му до магистралата от Дамаск до летището.”

„Хама. В хода на проверка на транспортни средства в околностите на Хама е задържан автомобил с турски номера (!), принадлежал на бойците от фронта Ал Нусра. В багажника на автомобила са открити ракети от противотанковия комплекс "Конкурс". Съпровождащите товара бандити са били унищожени при опит да окажат съпротива."

Противотанкови оръжия "Конкурс", руско производство, според публикации са били доставени на бунтовниците от Саудитска Арабия. Те са силен коз в борбата срещу руските танкове Т-72, с които е оборудвана армията на Башар Асад.

"Всеки втори бунтовник в Сирия кара кола, купена в България", гласи кореспонденция на в. „Стандарт”. През февруари пратеникът на вестника Владислав Пунчев, след като навлезе от Турция в пламналата от война страна, предаде, че всеки втори бунтовник в Сирия кара кола, купена в България. Според "Стандарт" бизнесът се върти от сирийци, които живеят у нас. Те купували автомобилите от автокъщите в София и Дупница предимно джипове втора ръка и влизат с тях в Турция "на екскурзия". Тя обаче продължава близо 2000 км до градчето Рейханлъ, на километър от границата със Сирия. Това на практика е база на бунтовниците, които свободно пресичат браздата. Колите влизат в Сирия, номерата се свалят и се връщат в родния КАТ, за да се обявят за спрени от движение. А на бунтовниците табели не им трябват, защото в контролираните от тях територии все още няма администрация. Средно по 1000 български коли сменят собственика си в Рейханлъ. Родният пазар е предпочитан заради ниските цени от 4000-5000 долара. Купуват се предимно джипове КИА, "Мерцедес" и "Лендроувър", завършва информацията.

Няколко дни по-късно и телевизия Ал Джазира разказа за разрастващия се бизнес в Турция с употребявани коли от Румъния и България, изнасяни за Сирия. Вероятно това обяснява защо абхазката телевизия нарича колата "турска".

Справка в Гаранционния фонд показва, че към дата 29/08/2013 автомобилът с номер CA3130TT има активна застраховка "Гражданска отговорност". Тя е сключена на 3 юли 2013 г. в ЗК ЛЕВИНС АД.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: Сирийски терористи разстреляни в българска кола | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Сирийски терористи разстреляни в българска кола
Автор: Anonymous да 2013-08-30 @ 11:01 EEST
Голям праз. Колата можеше да е и германска. Просто тука могат да си шетат по-свободно. Ние не ги гоним, но и те много много не правят показни изпълнения на наша територия. По принцип източните народи ценят заложеното чувство за справедливост в българите. Това е огромен коз за нас, въпреки че не ни дава 100% сигурност, както се видя в бургас. Но те там затриха и шофьора на рейса, което от гледна точка на исляма си е голям гаф.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди