изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:23 EET
РАЗСРОЧИХА ДЪЛГА НА „ВИК” ЗА ТОК    
ИкономикаPN 134-13 30.08.2013 ДОБРЧ: Споразумителният протокол между „Енерго-Про“ и „ВиК” ЕООД Добрич е подписан вчера в присъствието на регионалния министър Десислава Терзиева и областния управител Недко Марчев. Управителите на „Енерго-Про” Стефан Абаджиев и на „ВиК” ЕООД Юлиян Иванов са се споразумели дължимата сума в размер на 1 546 675.73 лв. да бъде изплатена в срок до 28.02.2014 г. на шест вноскиСпоразумителният протокол между „Енерго-Про“ и „ВиК” ЕООД Добрич е подписан в присъствието на регионалния министър Десислава Терзиева и областния управител Недко Марчев

В присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и на областния управител Недко Марчев вчера бе подписан Споразумителен протокол между „Енерго-Про” и „ВиК” ЕООД Добрич за разсрочване на плащането на дължими суми за консумирана и незаплатена еленергия. Страните са се споразумели дължимата сума в размер на 1 546 675.73 лв. да бъде изплатена в срок до 28.02.2014 г. на шест вноски, като първата от тях - 300 000 лв., трябва да се погаси до 30.09.2013 г.
Именно с работната среща при губернатора започна посещението на регионалния министър Десислава Терзиева в Добрич вчера. На нея са присъствали също народните представители представители Сияна Фудулова и Пламен Желязков, както и управителите на „Енерго-Про” Стефан Абаджиев и на „ВиК” ЕООД Юлиян Иванов.
     Министър Терзиева е изказала специална благодарност на областния управител за положените активни усилия за провеждането на работна среща в този формат. Тя е споделила, че познава ВиК- проблематиката още от 90-те години, но сега състоянието на структурата се е влошило. „Трябва да започнат спешни, резки реформи, макар и болезнени, за да не се наложи да плащаме съвсем скоро много сериозна цена. Имаме готова стратегия за развитие на ВиК сектора, която предстои да бъде приета през септември"- е допълнил министърът.
     Управителите на двете дружества са адмирирали идеята на областния управител Недко Марчев да свика Обществен консултативен съвет, на който да бъде поставена на широко обсъждане темата за водата на Добрич. Всички са се обединили около мнението, че трябва да има откритост и обществеността да е запозната със сериозността на проблема.
          В рамките на работната среща, Областният управител и народните представители са поставили пред министъра и въпроси относно възможности за рехабилитация на пътища IV клас, както и по отношение на концесиите на морските плажове.
НДТ


 


Сходни връзки

РАЗСРОЧИХА ДЪЛГА НА „ВИК” ЗА ТОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди