изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:26 EEST
ПРЕЗИДЕНТ И МИНИСТРИ НА СТРЕБЛИ В ШАБЛА    
НовиниВ четвъртък за поредна година се проведоха учебни стрелби на зенитния полигон край Шабла, които са част от учение на три формирования на Българската армия. Да наблюдават стрелбите с хиликоптер пристигнаха върховният главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев, придружен от министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на културата Петър Стоянович.
PN 137-13PN 138-13PN 136-13PN 135-13 31.08.2013 ШАБЛА: На 29 август се проведоха учебни стрелби на зенитния полигон край Шабла, които са част от учение на три формирования на Българската армия. Да наблюдават стрелбите с хиликоптер пристигнаха върховният главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев, придружен от министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на културата Петър Стоянович.

Плевнелиев прие парадния строй на войската, след което приветства присъстващите областни управители на Варна и Добрич, кметове на добруджански общини. Пред гостите, сред които бе и Негово Превъзходителство посланика на Словения в България, командирът на военно-въздушните сили и ръководител на учението генерал-майор Константин Попов заяви, че за поредна година учението се осъществява в тясно сътрудничество със сръбските военно-въздушни сили. На зенитния полигон, който е с площ над 4000 кв.километра, участваха 1400 души и над 600 единици бойна и транспортна техника. 250 са военните от сръбските военни сили, които също вземат участие.
Самото учение протече в четири етапа. Подробности за деня на стрелбите изнесе зам.-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев, който поясни на гостите какво ще наблюдават на зенитния полигон.
От името на сръбските военни генерал-майор Миодраг Горбич благодари за възможността за трета по ред година да участват в тренировъчните стрелби като подчерта, че 90 от военослужещите са за първи път на зенитен полигон Шабла. От сръбска страна учението наблюдава началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал Дикович. В края на стерлбите президентът и военният министър дадоха висока оценка за боеспособността на армията. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТ И МИНИСТРИ НА СТРЕБЛИ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди