изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:21 EEST
Вицепремиерът Цветлин Йовчев: България трябва да потърси помощ от Европейския съюз по отношение на бежанците от Сирия    
Новини София. България трябва да потърси помощ от Европейския съюз, от ООН и от Червения кръст по отношение на бежанската вълна от Сирия. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за „Предаването на Карбовски” по ТВ7. Министър Йовчев посочи, че пикът на сирийските бежанци, които са влезли в страната ни, е бил преди около два дни, когато в България са влезли над 100 бежанци на ден.

„В момента през границата ни преминават около 40-50 бежанци”, отбеляза вътрешният министър и добави, че тези бежанци са предимно сирийци. „Това са жени, деца, бременни жени, които са докарани до ръба на отчаянието”, коментира още Йовчев. Той посочи, че в момента се преглеждат сгради, сред които и стари казарми, които могат да бъдат превърнати в бежански центрове и, че се търсят допълнително средства. „Проблемът не е в охраната на границата ни. Ние охраняваме добре и можем и още да засилим. Задържаме тези хора и трябва да ги настаним, но няма къде”, отбеляза още Йовчев. Той определи ситуацията в Сирия като наистина сериозна. „Там имаме криза, която е от доста продължителен период от време. Тази криза генерираше рискове и последните събития ни показват, че може да очакваме военна интервенция”, отбеляза Цветлин Йовчев.
„Когато говорим за опасността от терористичен акт, само ДАНС и МВР не са в състояние да я предотвратят. Знаем какви са слабостите и работим нататък”, отбеляза Йовчев.
София. Полицията няма да има заповед да упражнява насилие, но ако в момента трябва да защити български граждани, в рамките на закона ще употребява сила. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за „Предаването на Карбовски” по ТВ7. „Винаги сме готови и трябва да бъдем готови за протестите. Няколко пъти имаше идеи и сигнали за куки, имаше провокатори на протеста. Ще направим всичко възможно, имаме достатъчно сили и добра организация, така че да не допуснем нарушаване на обществения ред. Демокрацията има съществена характеристика – насилието не се приема под каквато и да е форма”, заяви министър Йовчев. „Не толерираме затварянето на пътища. В много случаи протестът е неразрешен”, добави той.
Във връзка с обсадата на парламента на 23 юли вицепремиерът Цветлин Йовчев каза: „Имаме неустановени 39 души, имаме снимките им. Ще ги установим всичките и оттам нататък ще действаме по закона, както и досега. На някои ще бъдат повдигнати обвинения – в зависимост кой какво е правил”. По думите му полицията се е справила добре и въпреки провокациите, е запазила спокойствие.
„Дали ще си тръгне правителството или не – това зависи от парламента. Винаги може да има хора, които са недоволни от правителството. Но ако създадем прецедент, че няколко хиляди души заплашат и провокират насилие и в резултат правителството си тръгне, то тогава накъде отиваме? Това не е демокрация. Не бива да правим този прецедент”, посочи Йовчев.

www.focus-news.ne
 


Сходни връзки

Вицепремиерът Цветлин Йовчев: България трябва да потърси помощ от Европейския съюз по отношение на бежанците от Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди