изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:11 EEST
Кирил Желев е новият шеф на агенция „Митници”    
Новини Кирил Желев е новият директор на агенцията "Митници", съобщиха от пресслужбата на Министерството на финансите. Той е бил назначен със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов.

Той е роден през 1949 г. в град Ямбол. Има висше образование по специалността „Финанси" и дългогодишен опит във финансовата сфера.

Бил е народен представител в Седмото Велико народно събрание, в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание, където е и председател на Комисията по бюджет и финанси.

От септември 2007 г. до май 2009 г. е заместник-министър на финансите с ресор данъчна политика и приходни администрации. От май 2009 г. до юли 2010 г. е член на Комисията за финансов надзор.

Последната заемана от него длъжност е началник на кабинета на депутата в Европейския парламент Кристиан Вигенин.

Шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов бе освободен от длъжност в края на август. Освобождаването му беше очаквано, тъй като още в началото на мандата на кабинета „Орешарски" самият Танов изяви желание да напусне поста. Освобождаването му обаче се случи едва на 22 август, защото Танов дълго се лекуваше в болница.

Като ръководител на Агенция „Митници" Танов се прочу основно с изтеклия в медиите телефонен разговор между него и тогавашния премиер Бойко Борисов, от който става ясно, че има договорка между Борисов и Михаил Михов - Мишо Бирата, да не се закача бизнесът на Михов. Няколко месеца след изтичането на записа Михов бе намерен мъртъв.

Генерал Ваньо Танов беше назначен за директор на Агенция „Митници" на 6 август 2009 г., непосредствено след парламентарните избори. Въпреки неразбирателството си с финансовия министър Симеон Дянков, Танов не изгуби поста си дори след изтичането на няколко телефонни записи с негово участие. Най-скандалният бе с премиера Бойко Борисов, в който се урежда спокойствието на бизнесмена Михаил Михов - Мишо Бирата. По-късно в записа Танов обяснява как има други инструкции от финансовия министър Симеон Дянков

До избирането на нов шеф на Агенция „Митници", тя бе ръководена от зам.-директора Борислав Борисов. /Дарик радио
http://dnesplus.bg

 


Сходни връзки

Кирил Желев е новият шеф на агенция „Митници” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди