изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:31 EEST
ПРИКЛЮЧИХА ЗАНИМАНИЯТА НА КЛУБ "ИГРАЙ И УЧИ"    
НовиниНа 29 август по традиция се проведе празнично закриване на заниманията на летен детски клуб "Играй и учи" в регионална библиотека "Дора Габе". Със специално подготвена за закриването програма, участниците се разделиха с новите си приятели и с библиотекарите от сектор Работа с деца с пожелание да бъдат заедно отново следващото лято.

Летният детски клуб събра през лято 2013 40 деца от Добрич и гости на града. Посещенията през летните месеци в клуба бяха 683, което показва увеличен интерес от страна на децата към заниманията в библиотеката.

Малчуганите се включиха в литературни утра. Те се запознаха с Джани Родари и неговото творчество за деца, участваха в четене на откъси от книгата „Животни без зоопарк” и рисуване по прочетеното, четене на „Зелената Жози” и откъси от „Мили бате! Писма на един дакел” на Станка Пенчева. Отбелязаха 80 години от рождението на Панчо Панчев–Дядо Пънч. Други теми бяха свързани с произведения за Апостола на свободата Васил Левски, „Децата и техните занимания в свободното време през ХХ век” – среща с краеведа Веселина Малчева, „Знаете ли че…” - любопитно от миналото до днес; как да работим с речници и енциклопедии; „Пътешествие в Европа”; „Пътешествие в България” - виртуална разходка и игра; 100 национални туристически обекти; „Дечица, не мога без вас” по повод 125 години от рождението на Дора Габе.

Участниците в клуба се забавляваха чрез занимателни образователни и познавателни игри, гледаха филми. Децата прекараха едно незабравимо лято в библиотеката, научиха много полезни неща, забавляваха се, създадоха приятелства. На заключителната среща те получиха разнообразни подаръци от РБ "Дора Габе". НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИХА ЗАНИМАНИЯТА НА КЛУБ "ИГРАЙ И УЧИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди