изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:35 EEST
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ «ЙОВКОВИЯТ ДОБРИЧ»    
КултураПрикрючи проектът на община Добрич «Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”, като днес ще бъдат представени резултатите от него. На специална пресконференция ще се презентира и уникалната велосипедна система, закупена със средства по проекта.

       Съвместно с присъстващите ще се демонстрира начина на използване, както и ще се тества маршрута чрез велосипеден тур, обикалящ петте музейни обекти, свързани с живота и творческата дейност на писателя Йордан Йовков.

Дейностите по проекта имаха за цел да развият конкурентноспособни туристически атракции в общината и да разнообразят туристическия продукт, като по този начин се повиши привлекателността на града като туристическа дестинация.

Бяха реконструирани къщата-музей “Йордан Йовков”, Музеят за нова история в градския парк, дом паметник „Йордан Йовков”, Етнографска къща, Исторически музей и част от АЕМО „Стария Добрич”. В Дом-паметника бе изграден Туристически информационен център и се създадоха условия за паркиране на големи автобуси и възможност за посещения на организирани туристи.

В рамките на проекта бе изградена и дребномащабна туристическа инфраструктура, като зелени площи, детски площадки, паркинги, художествено осветление и други. Всички те ще допринесат за подобряване и развитие на туристическата инфраструктура и създаване на интегриран туристически продукт. Разнообразено туристическо предлагане, намалена икономическа и териториална диверсификация чрез привличане на туристи вкл. и извън сезона са  допълнителен ефект от изпълнение на проекта. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ «ЙОВКОВИЯТ ДОБРИЧ» | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди