изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:25 EEST
САМОДЕЙЦИ ОТ БОЖУРОВО УЧАСТВАХА С ПРЕДАВАНЕ НА БНР    
КултураPN 140-13 4.09.2013 ТРЯВНА: За седми пореден път тук се проведе фолклорен събор "Капитан Дядо Никола" /2500 участници/. Самодейците от народно читалище "Груди Филипов-1940 година" в добричкото село Божурово представиха добруджански фолклор.За седми пореден път в Трявна се проведе фолклорен събор "Капитан Дядо Никола". По покана на организаторите Иво Балевски и народно читалище "Капитан Дядо Никола" в Трявна самодейците от народно читалище "Груди Филипов-1940 година" в добричкото село Божурово имаха възможността да участват и да представим своя фолклор.

В събора участваха над 2 500 души от цялата страна. Той нямаше конкурсен характер и се проведе с медийната подкрепа на Българско национално радио. "Много сме много щастливи, че имахме шанса директно по БНР на 31 август в предаването "Имат ли песните спиране" с автор и водещ Цвети Радева да представим част от нашия репертоар", сподели читалищният секретар Марийка Димитрова. Тя е дала интервю за предаването и заедно с две от най-младите самодейки Александра - Иванова и Сечил Гюнай, са разказали за впечатленията си от събора, благодарили са на хората, които са им помогнали финансово, за да могат да представят добруджанския фолклор и традиции.

Заедно с нас със самодейците от Божурово във фестивала участваха е и колективите от селата Победа и Стефаново,община Добричка. Те са доказали, че съставите от Добричка община са на високо ниво и бурните аплодисменти са били доказателство за това.

"Благодаря на самодейците за неуморния труд. Благодарим на кмета на община Добричка Петко Петков, на общинските съветници, че ни повярваха и ни помогнаха финансово, за да можем да покажем нашето творчество, фолклор и традиции. Благодарим на кмета на село Божурово Мюзефер Асан, че винаги ни подкрепя и на всяко наше участие е с нас, дава ни вяра,че можем, че сме силни и трябва да продължим да разпространяваме българския фолклор", сподели още Марийка Димитрова. НДТ

 


Сходни връзки

САМОДЕЙЦИ ОТ БОЖУРОВО УЧАСТВАХА С ПРЕДАВАНЕ НА БНР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди