изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:37 EEST
ИНТЕРЕСИТЕ НА ОМСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС СЕ СРЕЩНАХА В АЛБЕНА    
Туризъм Делова визита на Омската търговско-промишлената палата и Българо-руската търговско промишлена палата се провежда в курорта Албена. Вчера пред представителите на медиите делегацията от Омск, Русия, и на БРТПП представиха своите бъдещи планове по отношение на съвместен бизнес на фирмите си.

На срещата присъстваха изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев, областният управител Недко Марчев, председателят на БРТПП Жельо Добрев, Донко Марев - председател на Бизнесклуб за развитие на отношенията с Русия и ОНД. Омската делегация бе водена от Татяна Хорошавина - председател на търговската им палата, в нея участват ръководители на туристически компании, търговски предприятия, производители на трикотажни и текстилни изделия.

Поканихме три руски регионални търговско-промишлени палати, сподели Жельо Добрев. Визитата на Омската се реализира в момента, предстои посещение на Волгоградската ТПП. Третата палата, която ще посети Албена, е Череповецката. Интересите на нашите фирми са в две направления - недвижимите имоти и туризма, каза Татяна Хорошавина. Стана ясно, че в момента в България имат имоти 350 000 руски граждани. Хорошавина посочи, че се чувстват много комфортно в България, тъй като много наши сънародници говорят руски език, а също се чувстват в безопасност. Стана ясно, че представителите на Осмската делегация проявяват интерес и към възможностите за организиране на отдих на руски деца у нас, останали са възхитени от условията на балнеологията в хотел "Добруджа" в Албена. Имаме идея през пролетта на следващата година да организираме в Омск панаир, на който български фирми да се представят директно пред потребителите, сподели член на руската делегация.

Във вторник се проведе презентация, на която присъстваха 11 български фирми от цялата страна и осем - от Омската делегация, съобщи Жельо Добрев. След презентацията девет български фирми са подписали споразумения за сътрудничество с партньори от гостуващата делегация. Жельо Добрев бе отличен с медал да развитие на предприемачеството между Омската ТПП и Българо-руската ТПП. Тай благодари на Красимир Станев за прекрасните условия, в които е посрещната делегацията от Омск. НДТ   

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди