изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:08 EEST
ВОЙНАТА В СИРИЯ: Тежки обвинения от Иран към Турция заради нейната политика към Сирия    
По света Техеран. На фона на натиска на официална Анкара за провеждане на военна операция срещу Сирия заради атаките с химическо оръжие от режима на Башар Асад, иранските медии упорито твърдят, че използваните миналия месец химически оръжия са били вкарани в Сирия през Турция, съобщи турската информационна агенция АНКА.

Информацията на телевизионния канал „Прес ТВ” за твърдения, че химическите оръжия се доставят в Сирия именно чрез Турция, е базирана на данни от жители на пограничната турска провинция Хатай. Цитира се и позицията на бивш член на областния съвет – Мохамед Гюнеш, който обяснява, че няма никаква причина сирийският президент да убива собствения си народ, а преобладаващото мнение на живеещите в пограничните турски провинции е, че химическите оръжия са използвани не от сирийското правителство, а от свързаната с „Ал Кайда” джихадистка групировка „Ал Нусра”. Мохамед Гюнеш припомня също така, че преди четири месеца турските сили за сигурност извършват обиск на жилища, обитавани от въоръжени бойци на „Ал Нусра”, и там откриват цилиндър, пълен с два килограма боен газ зарин. „Използват границите ни, за да вкарват в Сирия бойни газове”, посочи още Мохамед Гюнеш, цитиран от иранския телевизионен канал „Прес ТВ”.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА В СИРИЯ: Тежки обвинения от Иран към Турция заради нейната политика към Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.02 секунди