изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:12 EEST
Отгледаха картоф гигант, тежащ 1300 грама    
ЛюбопитноКартоф гигант, тежащ 1 300 грама, отгледа стопанин от добричкото село Дончево. Гигантът не е торен и е в отлично състояние, категоричен е стопанинът. За сега консумацията на огромния картоф, с който могат да се нахранят поне 4 човека, се отлага и ще остане като трофей в дома на стопанина си.



От 4 години Павел Костадинов отглежда картофи. Признава, че сортът, с който сее нивата си, дава доста едри екземпляри. Стопанинът е категоричен, че картофът гигант не е плод на обилно торене или друга външна намеса, съобщава Нова телевизия.

Според стопанина справка в Интернет сочи, че най-големият картоф до сега у нас е бил с тегло 1 100 грама, така че може да се счита, че в момента неговият продукт бие рекорда.

Картофите от останалата част от нивата все още не са извадени, така че нищо чудно да се появят и други конкуренти на картофа гигант, надява се Павел Костадинов.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Отгледаха картоф гигант, тежащ 1300 грама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди