изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:02 EEST
Разнобой президент-вицепрезидент за Сирия    
НовиниВицепрезидентът Маргарита Попова твърдо се обяви против войната в Сирия. Според нея, когато някой трябва да изтърпи наказание, вината трябва да бъде доказана. Позицията на вицепрезидента се различава от тази на президента Росен Плевнелиев, който преди дни допусна евентуално участие на България във война срещу Сирия. Президентът подкрепи позицията на САЩ за бъдещи военни действия срещу размирната държава, но преди това ще свика КСНС. Учудващо позицията на Попова е по-близка до тези на правителството и управляващата коалиция, отколкото до президента.

Според Попова единна позиция по един възможен военен удар срещу Сирия е много трудно да бъде направена и в рамките на световната общност.

„Затова аз предпочитам да отговоря като жена и майка с един риторичен въпрос: няма в историята, или аз не познавам случай, в който една жена, една майка да е съгласна с това където и да е по света да има война. Затова аз като политик, като жена, като майка, като човек с особена чувствителност, създал живот, грижещ се за живот, казвам, че това е човешко безумие и на никаква цена не подкрепям и не бих подкрепила такъв изход, каза вицепрезидентът.

Според Попова обаче за нарушения от типа на тези, за които се говори – за употреба на отровен газ в Сирия, наказанието трябва да бъде категорично и много строго. Но война не, категорична бе тя.

По думите и нашата държава, отчитайки националния интерес; отчитайки това, че ние сме много близо; отчитайки това, че при нас последиците ще бъдат много по-различни в сравнение с държави, които са много по-далеч, страната ни трябна да се въздържи в каквато и да било коалиция за военна намеса.
http://dnes.dir.bg


 


Сходни връзки

Разнобой президент-вицепрезидент за Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди