изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:09 EEST
РУМЪНСКИ СПАСИТЕЛИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В МАЩАБНО ОБУЧЕНИЕ НА БЧК    
ОбществоВ съответствие с Плана за подготовка на доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия, милосърдната организация провежда национално учение в периода 8–12 септември на територията на Добричка област - в община Каварна, с базов лагер - училището на село Българево.


Партньори и участници в учението ще бъдат екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", МВР-полиция, Спешна помощ и други. Гост и наблюдател на учението ще бъде Алберто Монгуци, координатор по бедствията на Зона Европа на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.
В учението ще вземат участие 110 червенокръстски доброволци, щатни служители, екипите за действия при наводнения на БЧК и спасителен екип от Румънския Червен кръст.  Целта е да се повишат знанията, уменията и практическите навици на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/ кризисна ситуация.
Днес от 10.30 до 11. 30 часа в местността “Иканталъка” – хотел „Деница“, в близост до комплекс „Бялата лагуна“ /СБА/, ще се проведат демонстративни спасителни действия по оказване на помощ на пострадали от възникнал пожар вследствие на земетресение съвместно с екипи от Единната спасителна система на страната.
Поканени са представители на държавната и местна власт за наблюдаване на демонстративните действия по спасяване и оказване помощ на бедстващи /събиране и разпределяне на пострадалите, оказване на първа помощ и на психосоциална подкрепа, спасяване по алпийски способи и други действия/. НДТ
 


Сходни връзки

РУМЪНСКИ СПАСИТЕЛИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В МАЩАБНО ОБУЧЕНИЕ НА БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди