изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:28 EET
РАБОТНА ГРУПА ЩЕ АНАЛИЗИРА СЪСТОЯНИЕТО НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ    
НовиниТя трябва да предложи дали общинското дружество да бъде преструктурирано или ликвидирано
На предстоящото си заседание на 17 септември общинските съветници на Добрич предстои да приемат решение за сформиране на работна група за анализ на състоянието на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.


Въз основа на тяхната работа и заключения трябва да се предприемат действия за преструктуриране или ликвидиране на дружеството.
„Тролейбусен транспорт“ ЕООД е регистрирано през февруари 1998 г. с предмет на дейност: тролейбусен транспорт, поддръжка и ремонт на транспортни средства, подготовка и квалификация на кадри, търговска дейност в страната и чужбина и всяка друга дейност, незабранена със закон, обучение на водачи на МПС (без издаване на свидетелства). Финансово-икономическите му резултати за миналата година показват, че приходите на дружеството намаляват. Отрицателен ръст има и по отношение на броя на пътниците, които ползват тролейбуси. Пътникопотокът е намалял с 24.59 % спрямо 2011 г. Дружеството има непокрити загуби от минали години в размер на 501 000 лв. Всеки километър, изминат от тролеите носи 0,82 лв. загуба. Към 31.07.2013 г. задълженията на общинското дружество възлизат на 210 000 лв., като към НОИ са в размер на 177 000 лв.
През тази година дружеството трудно ще продължи да изпълнява основната си дейност в областта на обслужването на населението с тролейбусен транспорт. Тролейбусната мрежа е амортизирана, а за поддръжката са необходими много средства. Неотдавна Общински съвет град утвърди нова общинска транспортна схема, която предвижда основните тролейбусни линии да се изпълняват от „Автобусен транспорт“ ЕООД.
Работната група ще е към постоянната комисия „Транспорт, инфраструктура и екология“ към Общинския съвет, която трябва да направи ясен и точен анализ на проблемите, касаещи „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, и да направи предложение за преструктуриране или ликвидация на дружеството.
 


Сходни връзки

РАБОТНА ГРУПА ЩЕ АНАЛИЗИРА СЪСТОЯНИЕТО НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди