изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:29 EEST
ЩАСТЛИВИ ДНИ В ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН    
НовиниГрупа от 19 членове на Териториалната организация на сляпо-глухите от Добрич са имали възможността за релаксират от 29 август до 5 септември 19 души в почивна база „Релакс” в с. Шипково, до Троян.




Чистия кристален въздух, бистрата минерална вода, чудесното време допринесоха  за едни прекрасно преживени дни, сподели след завръщането на групата председателят на организацията в Добрич Калинка Ковачева. Тя разказа, че почивната база за поредна година предлага прекрасни условия. Персоналът, под умелото ръководство на своя управител Велизар Хинков, също е допринесъл за комфорта на почиващите от групата.
Била е организирана и екскурзия до Троянски манастир, с. Орешака и с. Черни осъм. „Успяхме да посетим природо-научния музей, изложба на занаятите и така да се докоснем до типичния за онзи район начин на живот и поминък. Разгледахме и фабриката за керамика в с. Шипково. Посетихме и панаира  в гр. Троян”, разказа Калинка Ковачева.
И допълни, че групата си организирала и спортен полуден, като дисциплините, в които са премерили сили, са били клякане, скачане на въженце, коремни преси и дърпане на въже. Отличилите се на първите три места са получили лакомства като награди.
„Вечерите също прекарвахме задружно. Организирахме такива на поезията, на хумора и сатирата, на песента. В края преминаваха в танцови забави. А гала вечерята, организирана от работещите в базата, бе  в последната нощ с дисководещ. По време на пребиваването си създадохме познанства с много хора от страната. Хубавите дни отлетяха неусетно. Разделихме се, като си обещахме през следващата година отново да се съберем в Троянския балкан”, сподели още Калинка Ковачева.


 


Сходни връзки

ЩАСТЛИВИ ДНИ В ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди