изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:04 EEST
ОЧАКВА СЕ ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ    
НовиниПредложение за актуализация на бюджета на община Добрич ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе във вторник. Според докладната записка, която внася кметът Детелина Николова, отчетът за изпълнение на бюджета за първите осем месеца показва много добро изпълнение на собствените приходи.


 Изпълнението на приходната част е 75,59 % спрямо годишните разчети. Това, според кмета, е предпоставка да се очаква преизпълнение в края на бюджетната 2013 година. По някои параграфи дори годишният план вече е преизпълнен. Така, например, постъпленията от дивиденти вече са 167,86 % спрямо годишния план, други неданъчни приходи – 202,21 %, а от продажба на земя -  133,93 %. Изпълнението на разчетите за приходите от данъци е 75,09 %. В същото време, продължава и принудителното събиране на просрочени публични вземания. От началото на годината до сега са образувани 161 изпълнителни дела за 635 460 лева, които са предоставени за събиране от държавни и частни съдебни изпълнители. За осемте месеца от тях са събрани 172 612 лева, посочва в докладната си записка кметът. Както и, че изпълнението на приходите от общински такси и разпореждане с общинско имущество са в рамките на планираните постъпления за годината.
Предложението е бюджетът да се актуализира така, че да се удовлетворят възникналите нови потребности в разходната част. Така в приходната част той ще бъде завишен с 459 000 лева по параграфите „Приходи от дивиденти” - с 27 000 лева; „Други неданъчни приходи” - с 50 000  лева, „Постъпления от продажба на земя” - с  382 000 лева. В разходната част на бюджета се предлага да се увеличат бюджетните кредити във функция „Образование” с 30 000 лева за целодневните детски градини и във функция „Здравеопазване” – с 50 000 лева за детски ясли и детски кухни. Увеличението е поради завишените цени на хранителните продукти, горивата, газта и други консумативи, както и спазване изискванията на наредбите за здравословно хранене на децата. Предвижда се и увеличение на средствата за дейност „Общежития”, поради недостига на средства за Ученическо общежитие. Отчита се, че през тази година значително е намалял броят на учениците, които са настанени там. За всички 98 ученика, държавната субсидия e 130 046 лева, което се е оказало крайно недостатъчна  за покриване на разходите за предоставяне на услугите от обслужващото звено. С цел успешното приключване на финансовата 2013 г. и своевременното плащане на задълженията към доставчиците, кметът предлага да се увеличат средствата с 50 000 лева.
    Други 62 000 лева ще бъдат заделени за изплащане на лихви по кредита от „Фонд ФЛАГ”, от който към края на август са усвоени 10 000 000 лв. кредит. Останалото преизпълнение на собствените приходи в размер на 264 000 лева се предлага да бъде за капиталови разходи, за жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда, общи държавни служби, както и 2000 лева за общинска администрация.
 


Сходни връзки

ОЧАКВА СЕ ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди