изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:20 EEST
ГРАФА И ДОБРИЧКИ ТАЛАНТИ ЩЕ ПЕЯТ ЗА ДОБРИЧЛИИ НА ПРАЗНИКА    
НовиниС богата програма от културни прояви община Добрич отбелязва Деня на Добрич и 73 години от възвръщането на Южна Добруджа към България. Тя започна с откриването в Плевен на изложба на Дружество на художниците от Добрич.


На 12 септември в Художествената галерия ще бъде открита изложба на Тома Трифоновски, а на следващия ден – на Дружество на художниците „Ателие 13". В първия учебен ден в залите на Общинския младежки център ще бъде експонирана фотоизложба „Древна и съвременна Армения", а в огледална зала „Нели Божкова” концерт ще изнесе Български камерен оркестър със солист Жени Захариева – пиано. Същият ден е премиерата на спектакъла „Свидетелите"  на ТПЦ „Й. Йовков". От 20 часа на 18 септември в Летния театър концерт ще изнесат национален фолклорен ансамбъл „Българе" и трио „Уникалните гласове".
Празничната програма включва още премиера на спектакъла „Магия за злато" на ДКТ „Д.Габе", литературно четене на Сдружение на писателите – Добрич, ще бъдат представени книгите на Петър Крумов „Народни песни от Добричко" и „Насаме с..." от  проф.  Елена  Кутева и доц. Светла  Станилова. На 21 септември летният театър ще е домакин на първи национален фолклорен преглед  „Събрали ми се, наиграли в Добруджа", както и на концерт на ПТС „Добротица", ДТС „Добрич", Клуб „Пъстър хоровод" , бивши възпитаници на ансамбъла и Танцов ансамбъл „К. Вълчева" – Тервел.
Кампанията „Здравни празници със ЗАД „Виктория" ще бъде на 22 септември, също тогава на площад „Свобода” ще се проведе творческа еко работилница за малки и големи, Концерт на вокално-инструментална група „Зора". Освен това присъстващите ще могат да видят демонстрация по бокинг /скачащи на кокили/ и огнено шоу /въртене на пой/. Тържественото обявяване и връчване на Национална литературна награда „Дора Габе" - Добрич 2013 ще бъде на 23 септември, а на следващия ден в 11 часа ще бъде открит лапидариумът в центъра на Добрич. Изложба „Чешмите на Добруджа” ще бъде експонирана в РБ „Дора Габе". Зумба маратон с участието на инструктори от страната и чужбина ще бъде организиран на площад „Свобода” на 24 септември. Тогава концерт на сцената на драматичния театър ще изнесе професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа", а в кино „Икар" ще бъде прожекция на документалния филм „Героите на Добруджа 1878-1916" на НД „Традиция" - РК  „46-и Пехотен Добрички полк". На 24 септември на площад „Свобода" концерт ще изнесат групите „Diamonds, Pearls & Stones" и „Shake down" от Констанца. В ОМЦ ще се открие изложба - рисунки „Моят град Добрич" на Ателие "Стела и Дара".
По традиция, празничният 25 септември ще започне с тържествен ритуал-панихида на паметната алея на знамената на Военно-гробище. След това ще бъдат положени цветя на паметни места в града. В 10.30 ч. в зала „Добрич" ще започне тържественото заседание на общинския съвет. От 11,30 часа на площад „Свобода" ще започне поетичната композиция „Жива вода" по текстове на Д. Габе на ТС „Зорница" при НЧ „Й. Йовков - 1870 г.", а по-късно фолклорен концерт „Добруджа в танци, багри и песен" ще изнесат ПФТС „Добруджа", ПТС „Добротица" и ДТС „Добрич" при ОМЦ и възпитаници на СОУ „Св. Климент Охридски". От 15 ч. в градския парк „Св. Георги" ще бъде прожекцията на документалния филм „Героите на Добруджа 1878-1916" на НД „Традиция" - РК  „46-и Пехотен Добрички полк", а от 16 ч. - празничен концерт на Духовия оркестър. От 17 часа в парка ще започне концерт на стари градски шлагери „Прегръщам те, Добрич" с участие на състав „Да останем млади" при Сдружение ХобиСклуб, състав за патриотични и съвременни песни „Лира" и състав „Добрич" при НЧ „Йордан Йовков-1870 г." От 18 часа, отново там, ще бъде джаз концертът с участието на RED MOODS.
Празничният концерт „Здравей, Добрич" ще започне в 19 часа на площад „Свобода” с участието на ТК „Алексия-Изида", арт център „Палитра", студио за поп-рок певци „Сарандев" при ОМЦ, възпитаници на СОУ „Св. Климент Охридски", хип-хоп формация „NNS CREW", клуб по спортни танци „Звезда", балетна формация „My dance", салса Клуб „Десита", Дамян Попов, Кремена Димитрова, Валентина Димитрова, Александър Байчев и ГРАФА.
На 26 септември в Центъра за защита на природата и животните ще се открие ретроспективна фотоизложба, посветена на 10 години от откриването на зоопарка
 


Сходни връзки

ГРАФА И ДОБРИЧКИ ТАЛАНТИ ЩЕ ПЕЯТ ЗА ДОБРИЧЛИИ НА ПРАЗНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди