изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:56 EEST
ТОНИ ДИМИТРОВА - ШЕФ НА ЖУРИТО НА МИДЕНИЯ И РИБЕН ФЕСТ    
КулинарниОт 13 до 15 септември в Каварна ще се проведе десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013”.


По традиция и този път кметът на морския град Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили градоначалниците на Стражица и Горна Оряховица. Тримата кулинари ще демонстрират уменията си в 16 часа на 13 септември на площада в центъра на града. Дегустацията ще бъде поверена на жури с председател певицата Тони Димитрова и членове – изпълнителният директор на ИАРА Майдън Сакаджиев, председателят на Управителния съвет на риболовно сдружение „Черноморски изгрев” Емил Милев, д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева. Специален член на журито ще бъде актьорът Андрей Слабаков, който ще участва с два гласа.
Тази година традиционният фестивал ще се реализира в рамките на проект, който общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група “Шабла-Каварна-Балчик” по оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013". Проектът „Миден и рибен фест Каварна 2013 г.” е по мярка BG MIRG SH-K-B/ 2-2.1 „Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности, по-специално чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” и е на стойност 56 862.02 лв.
По време на атрактивния фестивал каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специални сглобяеми дървени промотиращи павилиони в центъра на града, изработени със средства по проекта. Първата вечер фестът ще започне в 20 часа с концерт на Тони Димитрова и „5 сезона”. На 14 септември от 20 часа на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. На 15 септември от 20 часа българските рок групи „Отряд 13” и „Черно фередже” ще закрият фестивала.
В рамките на проекта, от 4 до 6 септември в художествена галерия „Христо Градечлиев” се проведе живописен пленер „Каварна”, в който взеха участие именити художници. Като част от програмата на фестивала е и изложбата от карикатури на тема „Мидата и рибата в нашия живот“, която е подредена в ХГ „Христо Градечлиев“ и е отворена за всички жители и гости на града. НДТ
 


Сходни връзки

ТОНИ ДИМИТРОВА - ШЕФ НА ЖУРИТО НА МИДЕНИЯ И РИБЕН ФЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди