изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:03 EEST
СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА ПРИЕМНАТА ГРИЖА    
ОбществоДнес стартира третата Национална доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа под надслов „Всички имаме грижата”.


Кампанията, организирана от Българския младежки Червен кръст /БМЧК/, ще обхване 83 общини от 24 области в страната. Част е от проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализиран с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, зона Европа.
Инициативата израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда. И от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижа, близки до семейната.
И през 2013 БМЧК инициира кампания с партньорството и със съвместните усилия на  88 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места, за да постигне максимална обществена съпричастност и отговорност. Между тях са и 42 общини, партньори на Агенцията за социално подпомагане по проект „И аз имам семейство”. Както и досега, БМЧК ще работи в близко партньорство и с подкрепата на утвърдени имена като Института за социални дейности и практики, Международната социална служба – България, Сдружение „Самаряни” и Фондация „За нашите деца”. В отразяването на кампанията от БЧК очакват да се включат над 150 регионални печатни и електронни медии.
От началото на програмата през април 2011 до момента над 1100 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорските организации. Над 1300 младежи доброволци имат готовност за участие в кампанията тази година.
Поредица от дейности са планирани и в Добричка област. Кампанията ще стартира днес от 10.30 часа на площад "Свобода". Ще се проведе Кръгла маса съвместно фондация "Лумос, подготвя се изложба "БМЧК и приемната грижа". В Генерал ще се проведат обучение на доброволци и парад. Съвместно с деца, родители, социални работници от Центровете за обществена подкрепа, общината и други организации и институции ще бъдат организирани шатри "Детство", "Детско творчество" и "Детето - грижа на всички", в които ще бъдат представени стихотворения, пиеса и рисунки. НДТ
   


 


Сходни връзки

СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА ПРИЕМНАТА ГРИЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди