изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:23 EEST
ПОВЕЧЕ ПЪРВОЛАЦИ ВЛИЗАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ    
НовиниПрез учебната 2013/2014 година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 534 деца, а училищата - 863 първокласници. В общинските училища ще се обучават над 8 500 ученика в 362 паралелки и групи


През новата учебна година, която ще стартира официално в понеделник, общинските училища в Добрич ще посрещнат 863 първолаци, което е с 42 деца повече в сравнение с миналия септември. През учебната 2013/2014 година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 534 деца в 24 групи. Това сочат данните на общината. Оттам съобщиха, че в общинските училища в Добрич ще се обучават над 8 500 ученика в 362 паралелки и групи. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец, ще получат от кмета на Добрич Детелина Николова детски пъзел с лично поздравление. 
Ремонтите в учебните заведения са приключили навреме. В училищата са извършени ремонти на отоплителни инсталации, на физкултурни салони, санитарни възли, хидроизолация на покриви, подмяна на дограма и подови настилки и бояджийски ремонти на стойност над 815  000 лв. Продължава ремонта на сградата на ОУ „П. Волов“, който се извършва със средства от ДФ „Козлодуй“ в размер на 541 000 лв. Извършва се хидроизолация на покрива, саниране на сградата и подмяна на дограма.   В общинските училища и детски градини са създадени нормални санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение. Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и за подготвителните групи от детските градини на стойност около 232 000 лева.
През тази година училищните ръководства сами решават в колко часа да открият новата учебна година, но в повечето училища откриването ще започне в 9.00 часа с издигане на националния флаг и химна на Република България.
Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявеното съпричастие в решаване на основната задача - добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия.


 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ПЪРВОЛАЦИ ВЛИЗАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОВЕЧЕ ПЪРВОЛАЦИ ВЛИЗАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ
Автор: Anonymous да 2013-09-15 @ 09:42 EEST
Ами колко от училищата са за затваряне?!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди