изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:26 EEST
Касапница в щаба на ВМС на САЩ    
По света

Щабът на американските военноморски сили стана в понеделник сцена на поредната касапница с огнестрелно оръжие в САЩ, като бе съобщено, че след стрелба са загинали поне 6-има, а 10-ина са ранени. Огромният комплекс се намира на брега на р. Анакостия, в югоизточната част на столицата Вашингтон, само на около 4 км от Конгреса.



За стрелбата първо бе съобщено в 8,20 ч местно време (15,20 ч българско). "Чух поне 3 изстрела, някой откри огън от 4-тия етаж по хората в кафенето долу", очевидец пред АП. По високоговорители в сградата - командването на "Флотски системи", била дадена заповед всички да се прикрият на работните си места. Съвсем малка част от общо 3000 служители успели да излязат. Другите останали вътре.

Свидетел разказа, че стрелецът бил плешив чернокож, облечен в черни дрехи и стреля с автоматично оръжие.

През следващите часове настана пълен хаос. Десетки полицейски коли блокираха района, а отряд за бързо реагиране подгони нападателя. Хеликоптер евакуира от покрива на сградата ранен полицай. Тогава властите съобщиха за поне 10 засегнати от куршумите хора - двама полицаи и 8 цивилни служители.

Два часа след началото на стрелбата се появи информация, че нападателите са трима, като единият е във военна униформа. Полицията обяви, че един е убит. Останалите двама обаче - бял и чернокож, все още предстоеше да бъдат "локализирани".
Според Ей Би Си един от стрелците е 50-годишен служител, чийто статут във флота неотдавна бил променен.

Поне 6-има служители от щаба загинали. Най-малко трима от ранените, сред които две жени, са в тежко състояние.

Междувременно мерките за сигурност в сградата на Конгреса бяха затегнати до краен предел. Министерството на транспорта, което е в непосредствена близост до щаба на ВМС, и 10 училища бяха затворени. За около 50 минути бяха спрени и полетите от летище "Рейгън", което обслужва вътрешни за САЩ линии. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Касапница в щаба на ВМС на САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди