изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:27 EET
13 убити във Вашингтон    
По светаТринайсет души, включително и стрелецът, са убити при стрелба в сграда на МВС във Вашингтон, съобщи кметът на града Винсънт Грей.

Стрелецът, който е убит, е идентифициран като 34-годишният Арън Алексис, афроамериканец от Форт Уърт, Тексас, каза представител на ФБР пред журналисти. По-рано стана известно, че бял мъж, който първоначално е бил заподозрян като един от издирваните извършители на стрелбата в сграда на ВМС във Вашингтон, е идентифициран и вече е извън подозрение, съобщиха от полицията.

Началникът на вашингтонската полиция Кейти Лейниър посочи, че има двама заподозрени за участие в стрелбата -бял и чернокож, които се издирват и един, който е бил застрелян от служителите на реда.
По-рано бе съобщено, че жертвите на стрелбата са 12. Има и няколко ранени, но техният брой не се уточнява. Съобщено бе само, че сред ранените има и полицай. Информацията бе обявена от началника на полицията в града Кейти Лейниър. Не се съобщават за момента и причините за стрелбата.
Стрелбата избухнала в 8,20 ч сутринта (12,20 ч по Гринуич), съобщи американският военноморски флот в комюнике. Стрелецът е произвел най-малко три изстрела в една от сградите на комплекса, където работят около 3000 души.
Кварталът, който се намира на брега на река Анакостия в югоизточната част на столицата, беше отцепен. В сградата се намира генералният щаб на Командването на военноморските системи на американския военноморски флот (NAVSEA), което отговаря за проектирането и строежа на американски кораби и подводници. В комплекса се намира резиденцията на началника на ГЩ на американския военноморски флот адмирал Джонатан Грийнърт. /АФП /
http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

13 убити във Вашингтон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди