изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:48 EEST
90-ГОДИШНИ БЕЛГИЙЦИ ИГРАЯТ ТЕНИС В АЛБЕНА    
ТуризъмТуристи от Белгия на 93 и 89-годишна възраст играят тенис на реновираните кортове в Албена, съобщават от пресцентъра на курорта.

Той се казва Жак Крамшоф. Почива в родното ни ваканционно селище за четвърти път. Твърди, че се чувства прекрасно тук, тъй като намира всяка година партньорите, с които споделят обща страст - тениса. Жак е пътувал по цял свят – Египет, Мексико и не би се спрял тук, ако не му е приятно. Той е открил тениса едва на 55 г. Година по-късно е започнал да кара ски, а на 60 г. – се качил за първи път на водни ски. В Албена играе тенис всеки ден с приятелите си. Следи първенствата, страстен фен е на Рафаел Надал. Тайната на дълголетието според него се крие в редовния режим и младите приятели. „Контактът с младите изглажда бръчките ми” – се смее Жак и сочи към приятелите си – всички над 55 г. Жак носи със себе си таблет и стимулира мисълта си непрестанно, пишейки имейли и снимайки. В ежедневието си той е член на доброволна група за усъвършенстване, в която хора на неговата възраст усвояват нови компютърни програми. Казва също, че бъдещето е пред него и има още много проекти, които си е набелязал да развие.

На кортовете в Албена тенис играе и 93-годишната Мадлен Мьорис. Тя идва за първи път. Доведена е от дъщеря си, която вече две поредни години почива във ваканционното селище. Чувства се добре, прекарва доста време в разходки. Обича пътешествията – пътувала е много на младини, също обича тениса, но вече не играе заради болки в крака. У дома подържа мисълта си със судоку и игри на карти с приятели. Очаква с нетърпение екскурзията до Варна и до Ботаническата градина в Балчик. Тайната на дълголетието според нея се крие в добрия режим: „ Никакви диети, много тенис и без лекарства” – уверено споделя с нас Мадлен.

Припомняме Ви, че Албена е официален тенис курорт на България през периода 2013-2015 г., като в края на този месец предстои международен турнир по тенис за жени с награден фонд 10 000 долара, който е валиден за световната ранглиста.

В Албена в същото време отбелязват и ръст на гостите от Белгия, с 30 процента повече спрямо септември м.г. Голяма част от туристите са фламандци, но има и валонци. Информация за възможностите за почивка в българския курорт те научили от презентацията на мениджъра в отдел „Продажби” Марин Конов, по време на роуд-шоута в Белгия. В момента в комплекса има над 200 белгийци от 5 групи. Голяма част от тях ползват възстановителни програми в Медицинския център. Техният престой е 2-3 седмици.

 


Сходни връзки

90-ГОДИШНИ БЕЛГИЙЦИ ИГРАЯТ ТЕНИС В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди